Cele mai frumoase case de vacanță ale designerilor celebri, precum Christain Dior, Dolce & Gabbana- imagini din intrerior

Cele mai frumoase case de vacanță ale designerilor celebri, precum Christain Dior, Dolce & Gabbana- imagini din intrerior
De la Miami la Insulele Eoliene, din Maroc până în Golful Tigullio, iată cele mai frumoase case de pe plajă ale designerilor. Dacă aveți timp și resurse, iată excursiile ideale pentru vara aceasta, în unele dintre cele mai incredibile case din industria mondială a modei.

Christian Dior s-a refugiat la Château de la Colle Noire, în Provence, Yves Saint Laurent a plecat cât de repede a putut spre Jardins Majorelle, în Marrakech, Gianni Versace s-a împărțit între iubita sa Casa Casuarina din inima Miamiului și Villa Fontanelle de pe Lacul Como.

Casa lui YSL, Maroc

Despre casa lui Yves Saint Laurent din Maroc, Rețete și vedete a scris recent, că este de vânzare. Până își va găsi un proprietar ea poate fi vizitată și chiar se pot închiria camere pentru a locui acolo, pe durata vacanței. Splendidul conac cunoscut sub numele de Jardin Majorelle revine pe piață și primele fotografii publicate de Sotheby’s sunt o invitație irezistibilă de a părăsi totul și de a te muta în „orașul ocru”.

Dolce & Gabbana își vând casa de pe malul mării

În trecut acestea erau cele mai frumoase case de vacanță ale designerilor, în numele eleganței sofisticate, a libertății de exprimare și intimității.  Locuri de recreere și refacere, pentru a-și găzdui cei mai apropiați prieteni și, de ce nu, și pentru a găsi idei noi pentru propriile colecții.

Astăzi, toate aceste case pot fi închiriate în regim hotelier, ori sunt de vânzare dezvăluie Elle.com. Printre cele mai pitorești case de vacanță se remarcă celebra vilă de la malul mării care a aparținut lui Domenico Dolce și Stefano Gabbana de pe insula Stromboli.  După ce a găzduit cele mai importante personalități ale show-bussinesului internațional – de la Madonna la Naomi Campbell – casa, în care în anii 1950 Roberto Rossellini a filmat „Stromboli land of God”  cu Ingrid Bergman, revine pe piață în 2019. Cei doi designeri, care au au petrecut acolo cele mai frumoase veri din ultimii 30 de ani, au decis de fapt să o scoată la vânzare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lionard Luxury Real Estate (@lionard)

Conacul, care a fost vândut unui cumpărător misterios, are o priveliște uluitoare atât asupra insulei Strombolicchio, cât și asupra vulcanului și este o clădire unicat.  Cu peste 1.279 de metri pătrați, din care 479 de metri pătrați de spații interioare, reflectă în exterior arhitectura tipică a insulei, dar în mobilier și finisaje se poate recunoaște atingerea inconfundabilă a celor doi stiliști: piese și țesături unice combinate cu măiestrie locală, de la majolica colorată pictată manual până la perdele de dantelă.

Massimo Giorgetti și-a luat casă în Liguria

Dacă după treizeci de ani Dolce și Gabbana au decis să se despartă de vila lor siciliană, Massimo Giorgetti, fondatorul și directorul de creație al MSGM, a intrat recent în posesia completă a noii sale case de vacanță din Zoagli, în Liguria.  În întregul Golf Tigullio nu există nicio clădire privată mai aproape de mare decât aceasta și nu întâmplător se numește La Vedetta.

Descoperita aproape intamplator in timpul unor excursii cu caiac sau canoe, vila a fost achiziționată în 2016 de Massimo și soția sa, Mattia, care au întreprins de atunci o renovare meticuloasă, întreruptă abia în 2018 de furtuna cumplită care a distrus o mare parte din Riviera Liguria di Levante.

„A fost atât de dureros, nu din cauza pierderii materiale, ci din cauza valorii emoționale a tuturor. Casa în sine, care a fost lovită de valuri asemănătoare unui tsunami, a fost extraordinar de rezistentă și structura nu s-a prăbușit”, spune Giorgetti pentru WWD.  „La Vedetta are o energie deosebită și este un loc în care mă pot detoxifia. Îmi echilibrează viața agitată, grăbită și plină de culoare din Milano, este un loc al inimii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Massimo Giorgetti (@massimogiorgetti)

Este un loc privat”, continuă designerul, care nu a folosit încă locația pentru nicio ședință foto sau eveniment de marketing și comunicare și care consideră clădirea o reflectare a laturii sale „mai adulte și mai sofisticate”, departe de sediul din Milano. În interior, mobilierul amintește de cel al unei bărci, cu suprafețe din stejar, ardezie și marmură, ferestre în formă de hublou și resturi de țesătură albastră care amintesc atât de pânzele din nn catamaran.

Acest paradis este completat de splendida gradină terasată, bogată în vegetație, unde alături de pini marini, se gasesc agapanthus, agave, trandafiri, maturi si aloe, precum și lămâi și portocale, care strălucesc ca niște pietre prețioase sub fierbintele. soare de vară.

Sursa foto: Instagram