Cele trei obiecte care nu au voie să lipsească din bucătăria modernă a unui pasionat de gătit

Cele trei obiecte care nu au voie să lipsească din bucătăria modernă a unui pasionat de gătit
Pentru pasionații de gătit, bucătăria reprezintă unul din spațiile în care petrec foarte mult timp. E ”raiul” lor, unde se străduiesc să își manifeste desăvârșit talentul.

Pentru a obține niște preparate speciale și de calitate, sunt necesare și o serie de ustensile și aparate pentru procesarea produselor și obținerea texturilor potrivite. În ziua de azi, modul de a găti s-a schimbat mult față de cum se gătea cu generații în urmă.

Acum există extrem de multe variante și poate părea dificil de ales o serie de ustensile de bază, care să fie cu adevărat folosite și să aibă niște rezultate dorite.  Dacă sunteți pasionați de găti, pentru început, ar fi cazul să investestiți în niște accesorii de bază de calitate în bucătărie, pentru că acestea vor face cea mai mare diferență în rezultatele obținute.

Cuptorul electric

Pentru preparatele la cuptor este esențial ca bucătăria să fie dotată cu un cuptor performant, care să aibă diferite opțiuni pentru gătit, pe lângă setarea temperaturii. Multe cuptoare electrice vin cu diverse funcții pentru gătiti special concepute pentru anumite preparate. De exemplu, au un mod special conceput pentru gătirea cărnii de pui sau a celei de pește, ce au nevoie de temperaturi diferite, dar și de moduri diferite de dozare a căldurii. Astfel că, primul lucru de bifat pe listă ar fi un cuptor electric incorporabil.

Un blender puternic

Al doilea element esențial într-o bucătărie modenră este blenderul. Acesta se poate folosi la preparare multor feluri de mâncare, de la smoothie-uri, la sosuri, până la anumite aluaturi sau creme pentru prăjituri. Este util să existe în bucătărie un blender puternic care să poată face față și alimentelor cu un grad de duritate mai ridicat, cum ar fi nucile, alunele sau chiar produsele înghețate. De asemenea, un blender puternic va face față și cantităților mai mari ce necesită procesare, astfel că vei reuși să pregătești mâncare pentru întreaga familie simplu și ușor.

Friteuza cu aer cald

Un alt lucru ce te poate ajuta în bucătărie ar fi o friteuză cu aer cald, aceasta îți va fi utilă în prepararea anumitor alimente într-o manieră mai sănătoasă, fără să folosești ulei sau să usuci alimentele prin gătirea lor la cuptor. Friteuza cu aer cald te poate ajuta să prepari cartofi prăjiți crocanți fără ulei, fripturi suculente, bucăți de carne crispy sau legume pane. Este un instrument versatil, ce te poate ajuta la prepararea unei game largi de alimente și în același timp va menține preparatele mult mai sănătoase, prin gătirea lor doar la abur de aer cald.

Sursa foto: Pixabay