Celebrele crispy strips nu au fost inventate la KFC. Aflați povestea lor și o rețetă „home- made”

Celebrele crispy strips nu au fost inventate la KFC. Aflați povestea lor și o rețetă „home- made”
Chiar dacă intru la categoria fast food, crispy strips se mănâncă cu pasiune în toată lumea, chiar și de persoanele care sunt extrem de atentă la dieta lor.

Bucăți de pui învelite într-o crustă crocantă de aluat condimentat, și prăjite în ulei încins, așa se prezintă crispy strips vândute de celebrul lanț KFC, realizate după o rețetă secretă pe care, de-a lungul deceniilor, foarte mulți pasionați au încercat să o descopere.

Se spune că după ce a murit în 1980, rețeta cu 11 ierburi și condimente a colonelului Sanders, cel care a inventat KFC, a fost închisa într-o seif și până în prezent este distribuită doar pe o bază strictă de „nevoie de cunoaștere”. Dar nu colonelul Sanders a inventat celebrele crispy strips.

Crispy strips au fost inventate de greci, în America

Pentru prima dată acest fel de mâncare a fost preparat în America, la Manchester, New Hampshire, la restaurantul The Puritan Diner, în 1974. Este menționat că restaurantele din Savannah, Georgia, și Baton Rouge, Louisiana au contestat această afirmație dar s-a dovedit că americanii din Manchester au fost primii.

The Puritan Diner, un restaurant grecesc, deschis de imigranți în 1917 și operat de familie de atunci, revendică crearea crispy strips. Chris Pappas, un descendent al uneia dintre familiile fondatoare ale restaurantului, a descris cum, în 1974, restaurantul servea piept de pui dezosat. Acest lucru presupunea tăierea pieptului de pui în fâșii, care erau apoi marinate și prăjite. Această marinare, descrie Pappas, este foarte esențială pentru procesul de gătire, oferind o aromă suculentă și reală, scrie Texaschickenandburgers.com.

Ar mai fi de menționat că celebrul expert în alimentație Jamie Oliver a inclus recent crispy strips de pui într-o opțiune națională reproiectată pentru prânz în emisiunea sa TV, premiată cu Emmy, Food Revolution.

Rețetă de crispy strips

Ingrediente: 2 căni de făină universală, 2/3 lingură sare, 1/2 lingură frunze uscate de cimbru, 1/2 lingură frunze de busuioc uscate, 1/3 lingură frunze uscate de oregano, 1 lingura sare de țelină, 1 lingură de piper negru măcinat, ulei de canola, 1 lingură de muștar uscat, 4 linguri boia, 2 linguri sare de usturoi, 1 lingură ghimbir măcinat, 3 linguri de piper alb măcinat, 1 cana apă, 1 ou, bătut, 1 kg de piept de pui tăiate fâșii.

Mod de preparare: Amestecați făina într-un castron cu toate ierburile și condimentele.  Separat, amestecați apa și oul. Înmuiați puiul în acest ultim amestec 20 – 30 minute. Scoateți puiul din zeamă, lăsând să se scurgă excesul. Scufundați bucățile de pui în amestecul de ierburi-condimente-făină pentru a acoperi toate părțile, scuturând excesul. Se lasă să stea pe o foaie de copt, 20 de minute.

Între timp, încălziți aproximativ ulei într-o tigaie înaltă la foc mediu-mare. Prăjiți câte 3 sau 4 bucăți odată, având grijă să nu aglomerați oala. Se prăjesc bucățile de crispy strips până devin maroniu aurii, întorcându-le o dată. Prepararea durează aproximativ 5 minute. Transferați bucățile de pui pe o foaie de copt acoperită cu șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.