Bucăți fragede, suculente de piept de pui, cu cartofi pai și un sos cu usturoi. Este un meniu delicious, ușor de făcut pentru orice gospodină începătoare.
Pui shanghai, rețeta
Este nevoie de un piept de pui dezosat, o lingură de muștar, o lingură de ulei de soia, o lingură de semințe de susan, o lingură de vin alb, 3 ouă, 3 linguri de făină, 3 linguri de pesmet, sare și piper.
Mod de preparare
- Pieptul de pui îl tăiem în felii subțiri (1cm ).
- Într-un bol batem ouăle, adăugăm sosul de soia, muștarul, vinul, susanul, sare și piper după gust amestecând totul.
- Adăugăm și făina și amestecăm până la omogenizare. Punem o tigaie cu ulei la încins (să fie cam de două degete). Luăm rând pe rând bucățile de pui, le trecem prin pesmet apoi prin amestecul de ou și le prăjim pe ambele părți.
- Scoatem puiul pe șervet absorbant pentru a scapa de excesul de ulei.
Pui crispy, rețeta
Fâșii crocante din piept de pui pane în crustă de fulgi de porumb. Bucăți fragede, suculente de piept de pui marinate cu ceapă și usturoi și apoi învelite în crusta crocantă și aurie. O rețeta pe gustul copiilor dar și al celor mari.
Avem nevoie de bucățele lunguiețe de carne, care să nu fie foarte subțiri pentru că se usucă. Se pretează foarte bine mușchiulețul acela din interiorul pieptului de pui.
Ingrediente: 500 de grame de piept de pui fără os, 3 ouă, făină, fulgi de porumb.
- Carnea de pui se marinează astfel: tocăm mărunt ceapa, curățăm cățeii de usturoi, îi zdrobim cu lama cuțitului apoi îi tăiem în 3-4 bucăți. Adăugăm 3 linguri de ulei, zeamă de la 1/2 de lămâie, sare și piper. Carnea se cufundă în această marinată și se lasă câteva ore la rece, cel mai bine peste noapte, în vas închis așezat în frigider.
- Așadar se pregătesc în trei recipient separate: făină – ou – fulgi de porumb. Fulgii de porumb se mărunțesc ușor ca să obținem bucățele mai mari și mai mici. Puteți pune fulgii și într-o pungă și să-i mărunțiți cu sucitorul. Oul se bate cu un praf de sare.
- Scoatem carnea din sosul marinat și o lăsăm la scurs într-o strecurătoare (doar carnea, fără bucățelele de ceapă și usturoi).
- Trecem pe rând fâșiile de piept de pui mai întâi prin făină, apoi prin ou, apoi din nou prin făină și din nou prin ou și abia apoi prin fulgii de porumb mărunțiți.
- Trebuie să alegem o tigaie adecvată, mai adâncă, iar uleiul trebuie să fie din abundență că să creeze ceea ce se numește „baie de ulei”.
- În tigaie avem nevoie de cel puțîn 2 degete de ulei, astfel încât dacă punem carnea această să nu atingă fundul tigăii, ci să plutească.
- După ce uleiul s-a încins (în jur de 180 C), se da focul pe mediu și se pun crispy strips din piept de pui cu grijă, să nu ne stropim. Nu supraîncărcam tigaia pentru că va scădea brusc temperatura uleiului, iar bucățile de carne se vor îmbibă cu ulei!
- Lăsăm la rumenit 4 minute pe prima parte. După scurgerea acestui timp le-am întors pe partea cealaltă. După alte 2 minute au fost gata. Aveți grijă să reîncingeti uleiul la 180 C înainte de a pune următoarea tranșă de carne la prăjit.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook