Celebru procuror antidrog, ucis în luna de miere

Celebru procuror antidrog, ucis în luna de miere
Lună de miere însângerată pentru un procuror antidrog. Acesta se afla cu proaspăta sa soție într-un paradis tropical. Asasinii l-au urmărit până acolo.

Procurorul antidrog al Paraguayului, Marcelo Pecci, a fost asasinat marţi în Columbia. Criminalii au venit pe mare, cu  jet-ski-uri și au debarcat pe o plajă paradisiacă de pe o insulă din Caraibe unde se afla acesta, informează miercuri AFP. Pecci s-a căsătorit pe 30 aprilie în oraşul Cartagena cu o jurnalistă columbiană, Claudia Aguilera. Cei doi au făcut publică relația,  publicând fotografii de la căsătorie pe contul său de Twitter al omului legii.

Asasinatul a avut loc pe plaja privată a hotelului Decameron, în mijlocul turiştilor, mai scrie AFP. Cinci anchetatori columbieni au fost trimişi pe insula Baru, pentru a face investigaţii, cu sprijinul Paraguayului şi SUA, a anunţat şeful poliţiei columbiene, generalul Jorge Luis Vargas. El nu a dat detalii exacte ale asasinatului.

Procurorul urma să devină tată

Soția victimei a relatat cum s-a întâmplat totul. „Doi indivizi au venit (din mare) pe o ambarcaţiune, s-au apropiat şi au deschis focul, apoi au fugit. Un paznic a vrut să intervină, ei au deschis focul şi asupra lui”, a relatat văduva. Claudia Aguilera le-a mai spus anchetatorilor că soțul ei „nu primise nicio ameninţare”.

Se pare că cei doi proaspăt căsătoriți așteptau să devină părinți. Ei au publicat mai multe fotografii din vacanța lor romantică. În ultima imagine distribuită pe rețelele de socializare, cuplul apare îmbrăţişat pe o plajă, având în prim plan o pereche de papuci pentru copil, dând de înţeles că aşteptau un copil.

Cine a fost Marcelo Pecci

Din cauza anchetei, trupul procurorului antidrog va rămâne în continuare în Columbia. Pe Twitter, preşedintele paraguayan Mario Abdo Benitez a condamnat „asasinarea laşă a procurorului Marcelo Pecci în Columbia”, menționând că decesul acestuia „îndoliază întreaga naţiune paraguayană”.

La rândul său, preşedintele columbian Ivan Duque a condamnat, tot pe contul său de Twitter, asasinatul şi a informat că se află în contact cu omologul său paraguayan pentru a asigura „toată cooperarea (necesară) pentru găsirea celor responsabili”.

În vârstă de 45 de ani, Marcelo Pecci era procuror specializat în anchete asupra crimei organizate, rețelelor de trafic de droguri, spălare de bani şi finanţare a terorismului. El era cunoscut pentru implicarea în ancheta care l-a trimis pe fotbalistul Ronaldinho în spatele gratiilor, între martie şi august 2020, după ce acesta intrase în Paraguay cu acte false.

Sursa foto: aguileraclaudi/Instagram