Celebrul bucătar Jamie Oliver, grave probleme acasă. A început cu un caz de COVID-19 și a ajuns într-o situație dramatică

Celebrul bucătar Jamie Oliver, grave probleme acasă. A început cu un caz de COVID-19 și a ajuns într-o situație dramatică
De doi ani, celebrul bucătar se chinuie să facă față problemei cu care se confruntă familia sa. Copiii sunt, de asemenea, implicați.

Jamie Oliver a dezvăluit că soția sa se confruntă cu un diagnostic de „long COVID”. Medicii se chinuie de aproape 2 ani să o vindece. Este o luptă istovitoare, căci medicii încă nu au reușit să descopere cum să o trateze pe Jools Oliver de această afecțiune.

Jools și Jamie Oliver au împreună cinci copii, o fiica de 20 de ani, Poppy, care a plecat la universitate în timpul izolării, Daisy, 19 ani, Petal 13 ani, Buddy, de 11 ani și River în vârstă de șase ani.

Ce este long COVID

Long COVID este o afecțiune cronică care afectează milioane de persoane numai în America, unde au fost realizate mai multe studii în ceea ce îi privește. Modul de manifestare a bolii adesea nu seamănă deloc cu COVID-19 acut. Bolnavii raportează peste 200 de simptome care afectează aproape fiecare parte a corpului, inclusiv sistemele neurologic, cardiovascular, respirator și gastrointestinal. Afecțiunea variază în funcție de gravitate, dar mulți dintre așa-numiții „bolnavi de cursă lungă” nu pot lucra, nu pot merge la școală sau părăsi locuința cu o oarecare consecvență.

Long COVID afectează sănătatea mintală

Statisticile referitoare la long COVID și sănătatea mintală sunt izbitoare, mai scrie Time.com. Un raport publicat în eClinical Medicine, anul trecut, arată că aproximativ 88% dintre pacienții cu long COVID au avut o formă de stare de spirit sau probleme emoționale în primele șapte luni de boală.

Un alt studiu, publicat în BMC Psychiatry în aprilie, a constatat că persoanele cu afecțiuni post-COVID au fost de aproximativ două ori mai susceptibile de a dezvolta probleme de sănătate mintală. Între acestea:  depresie, anxietate sau tulburare de stres post-traumatic. Supraviețuitorii COVID-19 au fost, de asemenea, cu aproape 50% mai predispuși la idei suicidare decât persoanele care nu au avut virusul, arată un studiu publicat în februarie în BMJ.

„Virusul care provoacă COVID-19 are efecte bine documentate asupra creierului, ceea ce poate avea ca rezultat potențial simptome psihiatrice și neurologice, spune Dr. Wes Ely, de la Centrul Medical al Universității Vanderbilt. „Am studiat creiere ale unor pacienți care nu au supraviețuit Long COVID. Vedem inflamații și anomalii celulare în curs de desfășurare în aceste creiere”, spune el.

Medicii nu au găsit încă tratamentul pentru soția lui Jamie Oliver

Jamie Oliver a dezvăluit că soția sa, Jools a descoperit că suferă de această boală „profund înfricoșătoare”, iar acum medicii se luptă să găsească o soluție pentru ea. Celebrul bucătar susține că soția sa, Jools, a trecut prin momente cumplite. de mai bine de doi ani, de când a contactat COVID-19, ea se luptă cu efectele bolii.

Cei doi s-au consultat cu mai mulți medici specialiști, dar niciunul nu a reușit să ofere un tratament pentru long COVID. Boala este încă în faza de cercetare privind un posibil tratament. Experții de la King’s College din Londra au spus că par să existe trei „subtipuri” ale afecțiunii, fiecare cu propriul set de simptome, inclusiv oboseală, așa-numita „ceață cerebrală”, dificultăți de respirație, dureri musculare și palpitații ale inimii.

Sursa foto: Instagram