Celebrul Placido Domingo, protagonistul celui mai nou scandal #metoo. A fost acuzat în direct, la televizor

Celebrul Placido Domingo, protagonistul celui mai nou scandal #metoo. A fost acuzat în direct, la televizor
Scandalurile de hărțuire sexuală par a fi de neoprit, în străinătate, foarte multe celebrități fiind supuse oprobriului public sau trimise în instanță, chiar la ani mulți de la comiterea faptelor.

Cântăreţul de operă Placido Domingo este vizat de noi acuzaţii de hărţuire sexuală. El a fost acuzat în direct, în timpul unei emisiuni de mare audiență, la televizor, duminică seara. Acuzatoarea lui este o colegă de breaslă, cântăreață. Noile acuzații au loc la trei ani după ce altele similare i-au bulversat cariera. Acum trei ani, artistul spaniol a fost nevoit să îşi ceară scuze, în urma unor alte acuzații de hărțuire sexuală, acel moment afectându-i cariera, transmite Reuters.

Amintim că, în cadrul unei anchete din 2020, peste 30 de cântăreţe, dansatoare, muziciene, profesoare de canto şi membre ale echipelor de producţie au declarat că au fost martore ori s-au confruntat în ultimele trei decenii cu un comportament inadecvat din partea lui Placido Domingo, în prezent în vârstă de 81 de ani.

Cea mai recentă acuzaţie a venit din partea unei cântăreţe care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea. Învăluită în întuneric, ea a declarat în direct, la canalul de televiziune La Sexta din Spania că Domingo i-ar fi cerut voie să o atingă într-o sală de spectacole din Spania la începutul anilor 2000. Altă dată, el ar fi încercat să o sărute, a mai spus acuzatoarea artistului. Ea a continuat. „Unul dintre primele lucruri care ţi se spun este să nu te urci singură în lift cu Placido Domingo”, a declarat femeia pentru canalul de televiziune La Sexta.

Placido Domingo a vrut să îi pipăie fesele, în public

Ea a povestit că Placido Domingo i-ar fi cerut să o atingă după o repetiţie. „Prima dată când am simţit disconfort a fost când repetam. El (Domingo) mi-a spus în faţa tuturor: „Ascultă, pot să-mi bag mâna într-unul dintre buzunarele astea frumoase ale tale?”. Purtam pantaloni cu un buzunar brodat la spate, a declarat ea. Am simţit un gol în stomac pentru că m-am gândit la ce puteam să-i spun (lui Domingo) pentru a continua normal. Dacă îi spuneam nu, aveau să fie consecinţe, iar dacă îi spuneam da, nici nu vreau să mă gândesc la asta”.

Cântăreaţa a precizat că, la momentul respectiv, nu l-a raportat pe Domingo superiorilor sau autorităţilor.între timp însă, a decis că trebuie să vorbească despre evenimentul care a marcat-o de atunci.  „El este Domingo. Este de neatins. Nu ar trebui să fie, dar eu sunt în umbră”, a adăugat ea. Reprezentanţii lui Placido Domingo nu au răspuns la o solicitare formulată de Reuters pentru a comenta pe marginea acestui subiect.

În 2020, artistul a fost anchetat pentru alte fapte. Consecințele au fost grave

Amintim că că ancheta din 2020 realizată de American Guild of Musical Artists (AGMA) a ajuns la concluzia că Domingo s-a comportat în mod inadecvat cu o serie de interprete de sex feminin. Pe fondul acestei anchete, Placido Domingo a spus într-o declaraţie făcută la momentul respectiv că a respectat deciziile femeilor de a vorbi public adăugând că îi părea „cu adevărat rău pentru suferinţa pe care le-am provocat-o”.

Urmarea a fost devastatoare pentru cariera celebrului artist. În Spania au fost anulate spectacolele pe care tenorul devenit bariton le avea programate la operele finanţate din fonduri publice. Instituţii din Statele Unite, printre care Metropolitan Opera din New York şi Opera din San Francisco, au renunţat de asemenea la angajamentele planificate în care era invitat celebrul artist.

la scurt timp, PLacido Domingo a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles. Asta după ce instituția a demarat propria anchetă, constatând că zece acuzaţii de hărțuire sexuală sau comportament inadecvat aduse vedetei erau „credibile”. Însă, nici până azi, nu a fost făcută nicio plângere penală împotriva artistului care, astfel, nu a fost adus în faţa instanţei pentru niciuna dintre aceste acuzaţii.

Într-un interviu acordat în ianuarie 2022 ziarului spaniol El Mundo, Placido Domingo a negat că ar fi hărţuit pe cineva. Mai mult, el a susținut atunci că a fost condamnat de opinia publică tocmai pentru că nu s-a apărat public atunci când a fost acuzat. Ancheta AGMA ar fi fost părtinitoare, a spus cântăreţul, adăugând că aceasta cuprindea puţine fapte concrete.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre