Cercetători coordonați de la Harvard caută tehnologii extraterestre

Cercetători coordonați de la Harvard caută tehnologii extraterestre
Momentul în care omenirea va face efectiv cunoștință cu tehnologile extraterestre se apropie. Oamenii de știință au o părere clară.

O echipă internaţională de cercetători coordonați de la Harvard caută tehnologii extraterestre. Aceștia au anunțat o nouă iniţiativă care are drept scop căutarea unor dovezi ale existenţei tehnologiilor extraterestre, informează AFP.

Iniţiativa, intitulată „Galileo Project”, va instala o reţea mondială de telescoape de dimensiuni medii, camere de luat vederi, aparate fotografice şi computere care să caute Obiecte de Zbor Neidentificate (OZN-uri). Proiectul a primit deja finanţări private în valoare de 1,75 de milioane de dolari.

Oamenii de știință susțin că cercetările recente demonstrează existenţa în galaxia noastră a numeroase planete similare cu Terra. „Nu mai putem ignora posibilitatea potrivit căreia civilizaţii tehnologice au existat înaintea civilizaţiei noastre”, a declarat, săptpmâna aceasta, profesorul Avi Loeb cu prilejul unei conferinţe de presă.

„Impactul pe care l-ar putea avea orice descoperire a unei tehnologii extraterestre asupra ştiinţei, tehnologiei şi concepţiei noastre generale despre lume ar fi enormă”, a adăugat el într-un comunicat de presă.

Cercetătorii caută tehnologii extraterestre

La proiect participă cercetători din cadrul universităţilor americane Harvard, Princeton şi Caltech, precum şi de la Cambridge, din Regatul Unit al Marii Britanii, şi de la Universitatea Stockholm, din Suedia.

Proiectul a fost anunțat practic  anunţat la o lună după publicarea de către Pentagon a unui raport amănunțit despre OZN-uri. Acesta a ajuns la concluzia că zeci de fenomene aeriene constate de piloţii militari nu au putut fi explicate. „Nu oamenii politici şi militarii trebuie să interpreteze ceea ce vedem pe cer, întrucât nu sunt oameni de ştiinţă. Comunităţii ştiinţifice îi revine sarcina de a înţelege aceste lucruri”, a estimat profesorul Loeb.

Apare o nouă disciplină, „arheologia spaţiului”

În afara OZN-urilor, „Galileo Project” vizează studierea obiectelor interstelare care traversează sistemul nostru solar. Dar şi căutarea unor eventuali sateliţi extratereştri care ar studia Terra. Avi Loeb anticipează o nouă ramură a astronomiei, denumită „arheologia spaţiului”. Aceasta ar trebuie să completeze proiectul SETI de căutare a inteligenţei extraterestre. SETI încearcă să detecteze semnale radio de origine extraterestră.

Avi Loeb, cercetător americano-israelian în vârstă de 59 de ani, care a publicat sute de cercetări inovatoare şi a colaborat cu Stephen Hawking, este autorul unui articol ştiinţific controversat. Acesta ugerează că un obiect interstelar care a traversat rapid sistemul nostru solar în 2017 putea fi o sondă extraterestră cu propulsie solară.

Pești fierți de vii. Este un semn că se schimbă radical clima

Recomandarile noastre