De ce nu se mai văd extratereștrii. Ce spun marii fizicieni

De ce nu se mai văd extratereștrii. Ce spun marii fizicieni
Până la urmă, Pământul a fost vizitat de extratereștri? Ei au construit piramidele și statuile gigantice? De ce s-au oprit să ne mai viziteze și să construiască? Doi astrofizicieni de top au găsit trei explicații.

Pe Pământ sunt construcții antice uriașe pe care specialiștii nu le pot explica. De aceea mulți cred că oamenii nu ar fi putut ridica piramidele sau statuile gigantic din Insula Paștelui. Doar niște extratereștri cu tehnologie avansată ar fi putut ridica aceste minuni. Dar de ce nu mai vin și în zilele noastre să ne arate ce pot?

De ce nu se mai văd extratereștrii

OZN-uri sunt raportate mai peste tot în lume, dar nici urmă de extraterestru. Dacă admitem că în Antichitate am fost vizitați de extratereștri, se pune întrebarea de ce ne-au abandonat. Toate dovezile existenței astronauților antici au o vechime de cel puțin 2.000 de ani, scrie evz.ro.

Astrofizicienii I. S. Shklovski și Carl Sagan lansează trei teorii în cartea Viața inteligentă în Univers (Intelligent Life in the Universe).

Aceste statui ar putea fi extraterestre
Pare că oamenii au văzut extratereștri și i-au desenat

Dorința de a nu interveni mai departe în viaţa pământenilor

Dintre toate teoriile posibile, aceasta este în multe privințe cea mai plauzibilă. Conform acestei teorii, foștii noștri astronauți se mulțumesc în prezent să observe de departe. Aceste ființe sunt convinse că un contact suplimentar ar putea fi în detrimentul dezvoltării noastre ca specie.

Dacă această teorie se dovedește a fi corectă, probabil că planul este de a restabili contactul cu noi atunci când am atins un anumit obiectiv tehnologic. Adică, când vom învăța să valorificăm energia de fuziune sau dezvoltarea unor călătorii mai rapide decât lumina.

Propriile lor civilizații au dispărut

Omenirea s-a confruntat cu războaie cataclismice în ultimele sute de ani. Nu este greu de imaginat că probleme similare de conflict combinate cu arme devastatoare există și pe alte planete. Nu este imposibil ca civilizațiile la care aparțineau astronauții noștri antici să fie victime ale războaielor catastrofale și să se autodistrugă.

Timp și distanță

Dacă presupunem că oamenii au fost vizitați de extratereștri în trecut, acest lucru presupune, de asemenea, că ființele în cauză au stăpânit călătoriile mai rapide decât lumina.

Acum, știm mai multe despre planetele vecine.  Nici țipenie de ființă. Așadar, extratereștri ar putea veni  de la distanțe mult mai mari. Pentru ca această călătorie să fie realizată într-un timp rezonabil în termeni umani, tehnologia navelor trebuie să fie foarte avasată.

Cu toate acestea, poate că nu înțelegem pe deplin timpul și distanțele implicate. Poate că ființele în cauză stăpâniseră viața eternă sau aproape eternă cu mult timp în urmă. Asta ar puteaa însemna că timpul de la ultima lor vizită este perceput ca un timp foarte scurt pentru ele. Pur și simplu nu știm deși știința şi tehnologia este extrem de avansată pe Pământ, relatează astrounivers.


Oficialii americani spun: OZN-uri da, extratereștrii nu!

OZN-urile au trecut și prin România. Piloții le-au văzut, dar au tăcut

Recomandarile noastre