Ceva bun de tot! Pâine cu stafide şi nuci – Rețetă

Ceva bun de tot! Pâine cu stafide şi nuci – Rețetă
Chef Antonio Passarelli, de la TV Paprika, ne oferă o rețetă delicioasă: Pâine cu stafide şi nuci. Prepararea e simplă și rezulatul poate fi acel element de pe masa de Duminică, atunci când vă adunați cu întreaga familie, care să surprindă foarte plăcut.

Pâinea cu stafide şi nuci se face cu ingrediente care se găsesc ușor. Mai mult, nu puteți să dați greși cu această rețetă.

Ingrediente

360 g făină de panificaţie
180 g făină integrală de alac
60 g făină integrală de secară
13 g sare
60 g stafide
150 g nucă
3 g drojdie
90 g maia
390 ml apă

Preparare

Amestecăm ingredientele şi frământăm aluatul obţinut. După 2-3 ore de dospit, formăm trei pâinişoare. Le lăsăm o
jumătate de oră să se odihnească, apoi le modelăm. Le mai lăsăm să se odihnească o jumătate de oră, apoi le
punem în cuptor 30-40 de minute, până când vor fi gata.

Cum vă preparați maia la voi acasă!

Pentru maia, amestecăm 100 g făină şi 100 ml apă la temperatura camerei, la care adăugăm zilnic aceeaşi cantitate
de făină şi apă. După o săptămână sau zece zile, maiaua poate fi folosită.