Pâinea cu stafide şi nuci se face cu ingrediente care se găsesc ușor. Mai mult, nu puteți să dați greși cu această rețetă.
Ingrediente
360 g făină de panificaţie
180 g făină integrală de alac
60 g făină integrală de secară
13 g sare
60 g stafide
150 g nucă
3 g drojdie
90 g maia
390 ml apă
Preparare
Amestecăm ingredientele şi frământăm aluatul obţinut. După 2-3 ore de dospit, formăm trei pâinişoare. Le lăsăm o
jumătate de oră să se odihnească, apoi le modelăm. Le mai lăsăm să se odihnească o jumătate de oră, apoi le
punem în cuptor 30-40 de minute, până când vor fi gata.
Cum vă preparați maia la voi acasă!
Pentru maia, amestecăm 100 g făină şi 100 ml apă la temperatura camerei, la care adăugăm zilnic aceeaşi cantitate
de făină şi apă. După o săptămână sau zece zile, maiaua poate fi folosită.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook