Checul cu trei feluri de nuci este un desert cu unt fin, aromat si pufos. Nu este greu de făcut și nici scump.

Chec cu trei feluri de alune. Rețeta

Un desert pufos, care merită încercat. Are gust exotic.

Ingrediente

  • 200 g unt 82% grăsime
  • 1 vârf cuțit sare
  • 300 g zahăr
  • 5 ouă
  • 120 g smântană grasă
  • 300 g făină
  • 1 linguriță praf de copt – 5 g
  • 1 linguriță esenta naturala vanilie
  • 1/2 lingurita esență portocală
  • 210 g nuci (cate 70 g nuci pecan sau autohtone, alune de pădure, caju)

Mod de preparare

  • Mixăm untul cu zahăr și puțină sare până devin ca o cremă, apoi incorporăm treptat ouăle, amestecând bine după fiecare în parte.
  • Adăugăm jumătate din cantitatea de făina amestecată în prealabil cu praf de copt, apoi smântana și esența de vanilie.
  • Continuăm să incorporăm făina, adăugam esența de portocale, apoi cele trei tipuri de nuci tocate mai mare.
  • Turnăm aluatul în forma de chec tapetată cu ulei și faină și îl coacem în cuptorul preîncalzit la 180°C, timp de 50 minute.
  • În momentul în care trece testul cu scobitoarea, îl scoatem, îl lăsăm în tavă încă 10-15 minute, apoi îl lăsăm să se răcească pe un grătar. Înainte de a-l tăia, îl putem pudra cu zahăr. Sursa: divainbucatarie.ro

Un alt fel de Cheesecake Japonez

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri