Odată preparată, această rețetă se prezintă ca un melanj de ingrediente, în care straturile și gusturile se combină într-un mod aparte. Merită încercată.

Ingrediente:

6 ouă reci, 250 g brânză, 2 linguri smântână, 140 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 170 ml lapte, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 50 g făină, 50 g amidon de cartof sau de porumb, 70 g unt.

Preparare:

Pentru această prăjitură avem nevoie de o tavă cu diametrul de 23 cm. O învelim în folie de aluminiu și o ungem cu unt. Avem nevoie de o tavă de sticlă puțin mai mare în care vom turna apă.

Mai întâi, pregătim brânza. O mixăm în blender cu smântâna câteva secunde, până obținem o cremă consistentă. Făina, amidonul şi bicarbonatul de sodiu le amestecăm într-un vas separat. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem cu mixerul gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr și zahărul vanilat, aproximativ un minut.

Adaugăm mixând în compoziție brînza, untul topit şi laptele. Adăugăm treptat și compoziţia de făină şi amidon cernute. Într-un vas separat batem cu mixerul albuşurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr. Albuşurile le batem până se va obține o spumă densă, cam ca și ceea de bezele.

Adăugăm treptat albuşurile în prima compoziţie, amestecând încet cu o spatulă. Nu insistăm foarte mult, ideea e ca totul să păstreze o compoziție aerată. Turnăm amestecul în tava pregătită din timp (cea unsă).

Punem tava în cealaltă tavă cu apă. Apoi, punem tăvile în cuptorul supraîncălzit înainte, și lăsăm prăjitura să se coacă timp de 80 – 90 de minute, la temperatura de 160 de grade C. După coacere tava nu o scoatem din cuptor, ci o mai lăsăm 30 de minute acolo. Abia după acest interval prăjitura este gata. Presărăm cheesecake-ul cu zahăr pudră.

Sursa: Bunica.md

Vedeta absolută de la Britain’s Got Talent și X Factor și show-urile lui tv, preluate în toată lumea

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri