Vă place să mâncați la restaurant? E minunat să savurezi cele mai bune produse alături de prieteni, însă chef Florin Dumitrescu vă spune ce să nu consumați niciodată.
E vorba de unul dintre felurile de mâncare fără de care românii nu pot trăi, gustoasa ciorbă. Dumitrescu vă recomandă să nu optați pentru un astfel de preparat și nici să vă luați după ce vă recomandă ospătarii. Și asta pentru că în cele mai multe dintre cazuri, aceștia vor să scape cât mai repede de produsele expirate și le scot în față.
„Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine!”
„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…)
Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ‘astăzi vă recomand… coastele de porc’. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a spus Florin Dumitrescu.
Mergeți la restaurantele unde există mereu flux de oameni
Pe de altă parte, chef Dumitrescu spune că niciodată la restaurantele unde există flux de clienți nu vor rămâne produse expirate. „Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, susține Florin Dumitrescu.
„Nu mănânc ciorbă în cârciumi”
Chef Dumitrescu nu mănâncă niciodată ciorbă în restaurante, dintr-un motiv bine întemeiat: folosește vegeta din belșug, un condiment plin de sare și potențial de arome. „Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint.
Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, s-a destăinuit juratul de la „Chefi la cuțite”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook