Chef Scărlătescu își plânge prietenul. Povestea dureroasă a unei sticle de vin împărțite înainte de moarte

Chef Scărlătescu își plânge prietenul. Povestea dureroasă a unei sticle de vin împărțite înainte de moarte
Anunțul a venit ca o lovitură pentru Chef Cătălin Scărlătescu. Să pierzi un prieten drag, un apropiat, este greu de suportat. Se obișnuise să iasă la un vin și să discute „ca între bărbați”.

Nimeni nu ar fi crezut că cheful acela vesel și pus pe glume s-a stins. A fost de mai multe ori în emisiunea Chefi la cuțite, ca invitat, la degustările preparatelor. Cătălin Scărlătescu l-a plăcut de prima oară și au devenit prieteni. Amândoi iubeau mâncarea, un vin bun și preparatele gustoase.

Chef Cătălin Scărlătescu e distrus de moartea unei persoane dragi

Chef Cătălin Scărlătescu este îndurerat. Un prieten drag s-a stins, măcinat de cancer. ”Drum bun prieten drag!  Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris celebrul bucătar pe rețelele de socializare.

Liviu Chiorpec, pe care l-ați văzut la Chefi la cuțite în calitate de jurat și degustător al preparatelor, a făcut deliciul telespectatorilor. Vesel, glumeț, foarte plăcut. Glumea până și despre boala care îi măcina trupul. ”Zici că sunt viu”, spunea Liviu Chiorpec, după ce ieșea de la machiaj.

A fost jurat în semifinale și finale de la Antena 1 ale emisiunii de cooking Chefi de la cuțite. Acolo s-a împrietenit cu chef Cătălin Scărlătescu. Puțini sunt cei ce cunosc faptul că el a lucrat timp de 20 de ani într-o corporație, meseria sa de la bază fiind ingineria. După 20 de ani de muncă la birou, acesta a decis că este timpul să-și schimbe profesia.

„Cine sunt? Liviu Chiorpec, bucătar, din alegere sau predestinare, inginer, de meserie, fost corporatist, 20 de ani, reinventat, că tot e la modă… Acum sunt private chef. Gătesc la mine acasă, la tine acasă, la cine vreau eu acasă”, s-a descris el în cadrul unei apariții la televizor.

Până să piardă lupta cu maladia, Liviu Chiorpec a fost profesor în gastronomie. Îi învăța pe cei care doresc să învețe să gătească, la un pahar de vin, despre tehnicile corecte și elaborate ale acestei meserii. Și-a atras multă simpatie.

Prietenie frumoasă cu Cătălin Scărlătescu

Între Liviu Chiorpec și Cătălin Scărlătescu s-a legat cu adevărat o frumoasă relație de prietenie. Motiv pentru care Liviu Ciorlec a decis să-i facă și o surpriză prietenului său, în sezonul trecut. A venit și a gătit ceva. Pentru asta, Cătălin Scărlătescu i-a oferit un cuțit de aur. Într-o altă ediție, tot el a fost cel invitat să deguste preparatele celor 3 chefi pentru a o alege pe cea mai bună. Apoi, a fost invitat să rămână pentru următoarele jurizări ale viitorilor concurenți.

„L-am cunoscut acum vreo patru sau cinci ani, cum le stă bine bărbaților, într-un wine bar, la o sticlă de șampanie. Ne întâlnim rar, dar oamenii când se apropie, nu au nevoie să se vadă în fiecare secundă.”, a mai povestit Liviu despre bunul său prieten, conform a1.ro.

Gătea acasă la cine voia el

Restaurantul unde a gătit Liviu Chiorpec se numea chiar așa, „Chiorpec”, adică la el acasă. Gătea de când se știe, iar modelul lui a fost tatăl, dar și bunica era o bucătăreasă excepțională. Dar până a ajuns să pună oamenilor mâncare în farfurie, viața sa însemna un birou într-o multinațională.Doar în timpul liber le mai gătea prietenilor pentru că îi placea să stea cu oamenii la un pahar de vorba și o gură de vin.

”Viața ne da câte un brânci din când în când sau de fapt ne da mai tot timpul semne că ceea ce faci nu este ceea ce trebuie și te face fericit. Că trebuie să o apuci pe un alt drum. Într-o zi a ajuns să simtă că nu mai face parte din această lume a corporației și că trebuia să plece. Bun, pleci, dar unde? Ce faci? Singură soluție este să faci ceea ce îți place, și este foarte important. Până la urmă ceea ce știi să faci nu depinde de numărul de diplome pe care le ai sau câte cărți ai citit. Este ceva ce vine din ține și vrei să dai acea parte din ține și celor din jur, a mărturisit Liviu Chiorlec.

Era clar că și-a găsit meseria visurilor sale în bucătărie, care i se și potrivea și care-l făcea atât de fericit. Din păcate, iată că nu a putut continua. Cancerul nu i-a permis să mai rămână printre noi, după o lungă perioadă de luptă continuă.