Chef Sorin Bontea știe secretul pâinii gustoase, fără chimicale

Chef Sorin Bontea știe secretul pâinii gustoase, fără chimicale
Făină, apă, sare, drojdie. Asta ar trebui să conțină o pâine. Însă, chef Sorin Bontea mai pune un ingredient care dă un gust aparte pâinii. Îl are în mica lui grădină de legume.

Chef Sorin Bontea împărtășește fanilor din secretele sale culinare. De aceea este foarte urmărit pe rețelele de socializare și pe Youtube. Este foarte mândru că în micuța sa grădină de lângă casă are legume proaspete. De acolo și-a luat un ingredient pentru a face pâine de casă.

Chef Sorin Bontea știe secretul pâinii gustoase, fără aditivi

Chef Sorin Bontea le arătată celor care îl urmăresc pe rețelele de socializare cum pregătește pâine de casă. Pe lângă rețeta clasică, pune și roșii din grădina sa.

Ingrediente

  • 300 – 400 grame de făină albă de calitate superioară
  • 3 – 4 roșii de grădină
  • drojdie, proaspătă sau uscată
  • ulei de măsline
  • un praf de sare.

Mod de preparare

  1. Roșiile se spală bine, se taie cubulețe și se pun în blender
  2. Trebuie să se obțină un sos mai gros care să se combine bine cu restul ingredientelor
  3. Sosul de roșii se amestecă într-un vas cu drojdia, uleiul de măsline și sarea
  4. Se amestecă totul și apoi se adaugă făina până se obține un aluat
  5. Aluatul obținut se lasă la crescut la loc călduros
  6. După ce a crescut este numai bun de pus în tavă și dat la cuptor
  7. Pâinea de casă se ține la cuptor până când se rumenește deasupra

Sorin Bontea are mai multe rețete pentru pâine

„O frământ bine, câteva minute, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie.

Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore”, explică vedeta de la „Chefi la cuțite”.

Sorin Bontea se declară un iubitor de pâine de casă, motiv pentru care are mai multe rețete, unele pe care le-a învățat de la bunica sa.