Simona Ionescu / Redactor Șef

Chili con carne. Rețetă din bucătăria mexicană la „Chefi la cuțite”

Chili con carne. Rețetă din bucătăria mexicană la „Chefi la cuțite”
Pentru iubitorii preparatelor picante, ”Chefi la cuțite” prezintă o rețetă specială din bucătăria mexicană: Chili con carne. Iată rețeta așa Cuma. Fost ea preparată în platoul emisiunii culinare.

Ingrediente

ceapa albă/roșie, 1 legatură ceapă verde, 2 căpățâni de usturoi, 1 kg carne de vită, tocată, 500 gr carne de porc, tocată, 5-6 ardei iuți, roșii, 500 gr ardei gras roșu și verde, 3 conserve de fasole roșie, red kidney, 400 gr bulion, 400 gr roșii pasate, sare, piper și chimen măcinat, 500 ml coca cola, 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 cutie medie de smântână, 35% grăsime

Salată

1 kg roșii, 3 legături de pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 cutie chives (ceapa verde subtire), 2 lime, 2 avocado

Nachos

500 g făină foarte fină de porumb, 250 gr faină de grâu 000, sare, 3 linguri de ulei, 150-200 ml apă

Preparare chili con carne

Se amestecă cele două tipuri de carne tocată și se rumeneasc bine într-o tigaie cu ulei încins.  În altă tigaie, se călesc, tot în ulei încins: ceapa tocată, ardeii tocați, usturoiul tocat și se adaugă condimentele. Apoi se adaugă peste carnea deja rumenită și se amestecă bine toate ingredientele.

Se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute, pentru a se întrepătrunde bine gusturile, apoi se adaugă pasta de roșii și bulionul și 100 – 150 ml coca-cola. Se amestecă bine preț de câteva minute, după care se adaugă fasolea din conservă, scursă și clătită.

Preparare salată

Se spală și se toacă mărunt roșiile, pătrunjelul verde, mărarul și chivesul. Se desface avocado, se toacă în cuburi mici și se stropește cu zeamă de lămâie. Se amestecă toate ingredientele și se asezonează cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Preparare nachos

Într-un bol se amestecă mălaiul, făina, sarea, uleiul și, treptat, apa. Se amestecă până se obține un aluat omogen care se lasă la odihnit, la temperatura camerei, 20 de minute.

Se presară făină pe masa de lucru, se întinde aluatul în strat subțire și se decupează în triunghiuri. Se prăjesc triunghiurile de nachos în ulei încins și se scot pe prosoape de hârtie, absorbante. Chili con carne se servește cu smântână deasupra, alături de nachos și salată.

Sursa: a1.ro / Chefi la cuțite

Exclusiv. Lidia Buble, chinuită de familie. „Botniță și bătaie” spune artista

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre