Chipul frumos al lui Geo Costiniu, de nerecunoscut. L-a doborât băutura

Chipul frumos al lui Geo Costiniu, de nerecunoscut. L-a doborât băutura
Neglijat de toţi, peste chipul frumos al lui Geo Costiniu timpul a lăsat urme. Ultimul rol a fost unul de nebun la azil. Se îngrășase, iar șprițurile i-a afectat inima, rinichii și ficatul.

În tinerețe, actorul Geo Costiniu era considerat unul dintre cei mai frumoşi actori români şi numit ”Alain Delon al României”. A fost însurat de cinci ori, dar a murit singur, sărac, bolnav și fără roluri. Băutura i-a distrus ot organismul.

Chipul frumos al lui Geo Costiniu, de nerecunoscut

Actorul Geo Costiniu a fost unul dintre cei mai arătoși actori români, adorat de femei care suspinau când îl vedeau pe ecran sau pe scena de la Odeon. La rândul său, a iubit femeile, iar când s-a îndrăgostit le-a luat de soție. A fost însurat de cinci ori.

Geo Costiniu a avut soarta unor actori mari înaiante de 1989, uitați după aceea. Uniii s-au reinventat, au rezistat, dar nu și Geo Costiniu.

După 1989, Geo Costiniu joacă în câteva filme, până în 1995, după care nu a mai fost căutat. În teatru, la Odeon, a mai apărut în spectacole, dar din ce în ce mai rar şi în roluri din ce în ce mai mici. Ultimul său rol a fost unul minor, de nebun la azil.

Neglijat de toţi, și-a stins amarul cu alcool. Se îngrășase, iar șprițurile i-a afectat inima, rinichii și ficatul. Era de nerecunoscut.

Aproape în fiecare zi, programul maestrului cuprinde o escală la unul dintre micile restaurante de cartier cu care este vecin. Nu bea tării, indiferent de anotimp, raţia este un şpriţ lung, de vară, la fiecare oră de stat în local. Interesant este faptul că, deşi este cunoscut de toţi patronii de local din zonă, plăteşte după fiecare pahar, ca la „împinge tava”. „E posibil să îmi mai vină să plec, aşa, brusc, şi atunci nu vreau ca cineva să spună ca am băut fără să plătesc”

Geo Costiniu părăsit de toți

Cu 2 ani înainte de a muri , în 2011, își mai dorea de la viață doar un singur lucru: “ încă un șpriț ”. Apoi și-a fracturat o mână. Cum s-a făcut bine, a avut o fractură de cap umeral și i-a fost montată o proteză metalică în umăr. A reuşit să se recupereze, dar a facut o fractură de şold , a povestit actorul Dorel Vișan.

Pensie ar fi primit doar după 65 de ani, dar a murit prea devreme ca să o primească. Se stinge la vârsta de 63 de ani, într-o zi banală de luni, pe 12 noiembrie 2013.

Actorul Geo Costiniu a plecat dintre noi într-un anonimat total. Văduva lui Geo Costiniu, Iuliana Costiniu, şi prima soţie a actorului, Lara Santamari, s-au întâlnit la înmormântarea celui care le-a marcat destinele.

Geo Costiniu, biografia

A fost unul dintre cei mai iubiţi actori în anii ʼ70- ʼ80. Tatăl său vroia să-l facă arhitect, iar mama doctor, dar la 8 ani a fost remarcat la o serbare şcolară, luat pe sus şi dus la televiziune, la o emisiune-concurs de ghicitori.

I-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor și a dat examen la Teatru. A terminat IATC, promoţia 1973, avându-i ca profesori pe Dem Rădulescu şi pe Octavian Cotescu. A debutat încă din timpul facultăţii la Teatrul Bulandra, în regia maestrului Liviu Ciulei. După facultate, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, transferându-se în 1974 la Teatrul Giuleşti (Odeon), al cărui angajat a fost până în ultima zi de viaţă.

În film, a dat lovitura în 1978, în pelicula ”Septembrie”. A avut rol principal și a jucat scene de nuditate care, în mod inexplicabil, au scăpat de cenzura comunistă.


Secretul Andreei Berecleanu. Fiica ei e de o frumusețe rară. Unde o „ascunde” mama