Cine a pus glonțul în pistol? Ancheta omorului din timpul filmărilor la Rust, în impas. Ultimele acuzații

Cine a pus glonțul în pistol? Ancheta omorului din timpul filmărilor la Rust, în impas. Ultimele acuzații
Acuzațiile au curs împotriva tinerei Hannah Gutierrez-Reed, de 24 de ani, armurier, și a asistentului regizorului Dave Halls. Pentru anchetatori e limpede că persoanele care ar fi trebuit să verifice arma înainte de a o da lui Alec Baldwin nu au făcut-o. Însă adevăratul vinovat trebuie găsit. V-am spus că este ca în cărțile scrise de Agatha Christie!

În cursul audierilor, mai mulți martori au acuzat-o pe Hannah Gutierrez-Reed că stă la baza acestui teribil accident.

Ea a fost persoana care a încărcat pistolul de epocă, Colt, care i-a fost dat lui Baldwin.

Unul din martori a spus: „Neglijența persoanei care trebuia să verifice arma la fața locului nu a făcut acest lucru; persoana care ar fi trebuit să verifice această armă înainte de a o aduce pe platou, nu a făcut-o”.

„Nu există ca o femeie de 24 de ani să fie profesionistă cu armele. Pentru a economisi un ban, uneori angajezi oameni care nu sunt pe deplin calificați pentru slujba complicată și periculoasă și riști viețile celorlalți”.

Coperta revistei People, numărul care va apărea pe piață în 8 noiembrie cu o

relatare amplă despre ce s-a întâmplat la Bonanza Santa Fe

Potrivit unui mandat al poliției, Colt-ul era unul dintre cele trei pistoale lăsate pe o masă de Gutierrez-Reed și i-a fost înmânat lui Baldwin de către asistentul regizorului Dave Halls. Acesta i-a spus actorului că arma este „rece”, adică nu e încărcată decât cu gloanțe false. Dave nu a verificat-o ca lumea și nu și-a dat seama că era încărca cu glonț letal.

După ce s-a produs împușcarea directoarei de imagine și a regizorului în biserică, armurierul Hannah a luat pistolul și cutia în care se țineau armele. Acestea au fost predate poliției, împreună cu alte arme de recuzită și muniție folosite pe platou.

Tânăra armurier se apără împotriva acuzațiilor

Hannah Gutierrez-Reed a apelat deja la avocați pentru a contracara acuzațiile care i se aduc de persoane aflate pe platoul de filmare.

O sursă a declarat pentru The Daily Beast că au existat cel puțin două incidente anterioare în care armele au fost descărcate accidental de către alți membri ai echipei pe platourile de filmare, înainte de tragicul incident de joia trecută.

Membri ai echipei filmului Rust susțin că au fost făcute mai multe plângeri împotriva armurierului și că cel puțin șase oameni „sătui” au părăsit platoul înainte ca Gutierrez-Reed să-i înmâneze lui Baldwin arma care a ucis-o pe Halyna Hutchins.

Poliția nu a pus-o sub învinuire pe Hannah Gutierrez-Reed (foto).

Tânăra a emis joi o declarație prin intermediul avocaților în care neagă că ar avea vreo vină pentru accident.

Ea susține că era supraîncărcată cu sarcini, lucrând în două locuri de muncă pe platoul filmului Rust și nu s-a putut concentra suficient întotdeauna.

Avocații ei au declarat pentru DailyMail.com că Hannah lucra și ca „asistent” la departamentul de recuzită.

„Siguranța este prioritatea numărul unu a Hannei pe platourile de filmare. În cele din urmă, acest accident nu s-ar fi produs niciodată dacă nu ar fi fost introdusă muniție reală. Hannah habar nu are de unde provine glonțul”, spun avocații.

Armurierul a mai declarat că munca acolo nu se desfășura în siguranță și că a reclamat acest aspect producătorilor. Afirmațiile ei sunt similare cu cele ale altor membri ai echipajului care spun că producția a fost nesigură.

Câte gloanțe se aflau în pistolul Colt

Cei mai mulți dintre angajații de pe platou l-au acuzat și pe Dave Halls, asistentul regizorului, despre care au spus că și în trecut a mai avut probleme legate de siguranța pe platoul de filmare.

Dave Halls le-a spus polițiștilor că i-a cerut lui Gutierrez-Reed să-i arate arma înainte să i-o înmâneze lui Alec Baldwin. El a declarat că își amintește că a văzut trei camere ale pistolului care conțineau gloanțe false, recunoscute printr-o mică gaură în lateral care le diferențiază de gloanțe reale. S-a uitat la ele, a declarat pistolul „o armă rece”, apoi i-a dat-o lui Baldwin.

Abia după împușcătură Dave i-a cerut lui Gutierrez-Reed să se uite din nou în interiorul camerei. Atunci au văzut că erau cinci cartușe, dintre care patru false, iar unul conținea carcasa uzată a unui glonț adevărat.

Dave Halls a recunoscut șerifului că „ar fi trebuit să verifice” toate camerele pistolului Colt, dar nu a făcut-o.

Cine a pus glonțul letal în pistol printre cele false? Răspunsul trebuie găsit de polițiști.

Halyna Hutchins, în biserica în care filma înainte de a fi împușcată

Serge Svetnoy este un membru al echipei de filmare care a făcut ultima fotografie cu actorii, regizorul, directorul de imagine și câțiva asistenți înainte de tragedie. El stătea lângă Halyna Hutchins, directorul de imagine, când a fost ucisă accidental în timpul repetițiilor, de către pistolul cu care Alec Baldwin exersa scena.

Svetnoy a pus moartea ei pe seama „neglijenței și neprofesionalismului”, i-a acuzat pe cei responsabili de arme pentru că nu și-au făcut treaba în mod corespunzător. Și a susținut că producătorii au angajat un armurier fără experiență.

El a scris pe pagina lui de socializare: „Da, am stat umăr la umăr cu Halyna în timpul acestei lovituri fatale care i-a luat viața și l-a rănit pe regizorul Joel Souza (48 de ani). O țineam în brațe în timp ce ea era pe moarte. Sângele ei era pe mâinile mele.

Nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce am trecut eu, prin ceea ce au trecut soțul ei Matt Hutchins și fiul ei Andros. Și actorul Alec Baldwin, căruia i s-a dat o armă pe platoul de filmare. Trebuie să trăiască cu gândul că a luat viața unui om din cauza unor oameni neprofesioniști”.