Cine are probleme grave să citească această rugăciune către Sfântul Grigorie Taumaturgul

Cine are probleme grave să citească această rugăciune către Sfântul Grigorie Taumaturgul
Ziua de 17 noiembrie este una cu totul specială pentru toți creștinii care-l cinstesc cu multă evlavie pe Grigorie Taumaturgul, mare făcător de minuni.

S-a născut într-o familie de păgâni, dar a ajuns unul dintre cei mai mari sfinți făcători de minuni. Iată ce trebuie să faceți de ziua sfântului Grigorie Taumaturgul.

17 noiembrie 2022. Cine are probleme grave să citească această rugăciune către Sfântul Grigorie Taumaturgul

Aveți necazuri și nu știți cum să le mai faceți față? Dacă nu știți cum să vă mai rezolvați problemele, pe 17 noiembrie citiți cu toată inima și multă speranță această rugăciune către Sfântul Grigorie și veți vedea cum problemele pe care le aveți se vor rezolva mai repede decât ați crede.

„Ca un sârguitor şi înţelegător şi înţelept, ai ales mai bine cinstea sufletului, decât desfătările trupului”

„Arată întru mine, Părinte Grigorie şi acum luminat lucrarea cea Dumnezeiască a minunilor, scăpându-mă din adâncul greşelilor mele, fericite şi cu strălucirea ta luminează-mă, ca după vrednicie să te laud. Ca un sârguitor şi înţelegător şi înţelept, ai ales mai bine cinstea sufletului, decât desfătările trupului, fericite, culegând cu iubire de osteneală dogmele înţelepciunii, prin care acela se hrăneşte, apropiindu-se de Dumnezeu, Sfinte Grigorie.

Văzând şarpele cel cumplit, Sfinte Grigorie, că ai soră curăţia ca pe un ajutor bun, a întărâtat asupra ta pe zavistnici, pe care i-ai ruşinat, părinte, cu îndelungă răbdare, vindecând pe femeia care era cuprinsă de patimi. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin”.

Înzestrat de Dumnezeu cu darul facerii de minuni

Sfântul a văzut lumina zilei în Niscar (Turcia de azi), pe vremea împăratului Aurelian. Mare iubitor de Dumnezeu, el s-a convertit la creștinism, și și-a schimbat numele din Teodor în Grigorie. A fost hirotonit episcop al Neocezareei Pontului, iar Dumnezeu i-a dat harul facerii de minuni, primind numele de Taumaturgul.

Înainte de a trece la cele veșnice, a rostit următoarele cuvinte: „Slavă lui Dumnezeu că numai 17 creștini am aflat când am venit aici episcop, iar acum, când merg la Domnul, atâția necredincioși rămân, câți credincioși am aflat întâi!“.