Cine e femeia-bărbat care a cumpărat organizația Miss Universe, Miss SUA și Miss Teen USA

Cine e femeia-bărbat care a cumpărat organizația Miss Universe, Miss SUA și Miss Teen USA
Societatea organizatoare a concursului Miss Univers, deţinută anterior de fostul președinte american Donald Trump, a fost cumpărată de o milionară din Thailanda. Alte două importante concursuri în domeniu au fost tranzacționate.

Anne Jakkapong Jakrajutatip este o femeie de afaceri thailandeză transgen. Ea a cumpărat afacerea cu femei frumoase pentru suma de 20 de milioane de dolari, de la IMG, o subsidiară a gigantului american de divertisment Endevor, după un an de negocieri. Celebrul concurs se desfăşoară de 71 de ani, iar următoarea ediţie se va desfăşura la New Orleans, Statele Unite, în luna ianuarie a anului viitor. Competiţia este difuzată în 165 de ţări.

În vârstă de 43 de ani, căsătorită cu un britanic și mamă a doi copii, Jakrajutatip este o vedetă TV thailandeză şi apărătoare a drepturilor persoanelor LGBTQ+. Acum ea a devenit prima femeie aflată la conducerea celebrului concurs de frumuseţe. Aceasta conduce grupul media JKN Global şi este cunoscută în ţara sa drept gazda versiunii thailandeze pentru „Project Runway”, un reality show din domeniul modei. Potrivit Forbes, averea sa se ridică la 170 de milioane de dolari.

Cine este femeia – bărbat care a devenit șefa Miss Universe

Anne Jakkapong Jakrajutatip s-a născut în Bangkok, Thailanda, din părinți chinezi, acum 43 de ani, ca băiat.

În 1995, ea s-a mutat din Bangkok la Sydney, New South Wales, Australia, unde a făcut facultatea și a lucrat într-o benzinărie, pentru a se întreține. În timp ce se afla în Sydney a început tranziția de la bărbat la femeie, fără ca familia ei să știe.

În 2000, s-a întors acasă în Bangkok, arătând ca o femeie. La momentul acela, relatează presa internațională, mama ei a amenințat că se va sinucide. Așa că, o vreme, a trebuit să se comporte ca un bărbat. După ce a obținut o diplomă de licență în relații internaționale de la Bond University din Gold Coast, Queensland, Australia, a ajutat la administrarea afacerii de închiriere de casete video a familiei sale din Bangkok.

Ea a restructurat afacerea pentru a trece la distribuția de conținut atunci când oamenii au început să renunțe la închirierea de materiale video. În 2005, a devenit director autorizat al JKN Landmark Co Ltd., iar peste patru ani a devenit director autorizat al Andrew Building Co Ltd. În 2011, a devenit director autorizat al JKN Living Network Co Ltd.

Britanicul Peter i-a devenit iubit lui Anne Jakkapong Jakrajutatip, înainte de tranziția totală la femeie

În 2013, și-a cunoscut iubitul, un britanic, și a devenit director autorizat al JKN Channel Co Ltd, Bonfah Sataporn Co Ltd și JKN Energy Co Ltd. Peste un an a decis să fugă de acasă, și a devenit director autorizat JKN Knowledge Co Ltd, JKN IMC Co Ltd, JKN News Co Ltd, JKN Riverking Complex Co Ltd, JKN Connect Co Ltd, JKN Coffee Co Ltd, JKN Global Holding Co Ltd și JKN Bene Co Ltd.

Între 2014 și 2016, a suferit 10 operații de reconstrucție și a devenit complet femeie.

În 2016, Anne Jakkapong Jakrajutatip a devenit director autorizat al JKN Global Media Plc și a finalizat programul de acreditare a directorilor de la Thai Institute of Directors Association. De asemenea, a obținut un certificat în cadrul programului de dezvoltare imobiliară de la Universitatea Chulalongkorn din Bangkok, scrie Conandaily.com.

Au doi copii, născuți în America

Peste doi ani, în 2018, a înființat Fundația Life Inspired For Transsexual (LIFT) pentru a susține dreptul persoanelor transsexuale la demnitate și oportunități. Un an mai târziu, a fost desemnată „Femeia anului în media”, în cadrul Summitului Content Asia din Singapore. A fost un moment istoric, ea devenind astfel prima thailandeză și prima femeie transsexuală care a primit acest premiu. În același an, fiul ei, Andrew Jakrajutatip, s-a născut în Statele Unite. El este de origine germană și thailandeză.

Este de amintit că în 2020, celebra revistă Forbes a clasat-o pe locul al treilea în topul celor mai bogați transsexuali din lume, cu o avere netă de 210 milioane de dolari. Tot în acel an, fiica ei, Angelica Jakrajutatip, s-a născut în SUA.

Odată cu achiziția Miss Universe, Anne Jakkapong Jakrajutatip   a mai cumpărat de la IMG încă două afaceri importante din domeniu, Miss USA și Miss Teen USA. Ea şi-a exprimat speranţa că această preluare a Miss Universe Organization (MUO) va consolida imaginea Thailandei în străinătate. „Sper că va servi puterii de influenţă a Thailandei şi va atrage mai mulţi turişti în ţara noastră”, a declarat ea reporterilor la Bangkok.

Într-o postare pe Facebook, ea a mulţumit fanilor concursului pentru dragostea şi sprijinul lor. „Noi căutăm nu doar să continuăm moştenirea concursului oferind o platformă pentru persoanele pasionate din diverse medii, culturi şi tradiţii, ci şi să dezvoltăm brandul pentru următoarea generaţie”, a declarat Anne Jakkapong Jakrajutatip într-un comunicat.

Sursa foto: Instagram, Facebook