Sarah McBride a devenit prima femeie transgender din istorie care a fost aleasă în Senatul statului Delaware. „Am reuşit. Am câştigat alegerile. Sper că (victoria) va arăta oricărui puşti LGBTQ că democraţia noastră este şi pentru ei”, a scris pe Twitter democrata. McBride e considerată militantă cu mare experienţă în lupta pentru drepturile persoanelor LGBTQ. Ea şi-a spulberat adversarul pe care l-a avut, un reprezentatn al Partidului Republican, cu un procent de 86% din voturi.

Conform definiției, persoanele transgender au o identitate de gen sau o expresie de gen care diferă de sexul care le-a fost atribuit la naștere. Unii transgender care doresc asistență medicală pentru a trece de la un sex la altul se identifică ca transsexual. Transgender, adesea scurtat ca trans, este, de asemenea, un termen general.

Căsătoria de patru zile

Sarah McBride ajunge astfel prima femeie transgender aleasă în Senatul unui stat american. În vârstă de 30 de ani, Sarah McBride este originară din Wilmington, „casa” candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden. Ea a lucrat cu fiul acestuia, Beau Biden, când el era procuror general al statului şi la Casa Albă în mandatul lui Barack Obama, scrie Evenimentul Zilei.

Din anul 2013, Sarah McBride militează împotriva discriminărilor de gen în legislaţia din Delaware. Ea este în prezent purtător de cuvânt al Campaniei pentru Drepturile Omului (HRC), principala organizaţie de apărare a drepturilor LGBTQ în SUA.

Și viața personală a lui McBride e destul de ciudată. Ea a fost căsătorită timp de câteva zile. În august 2014 McBride s-a căsătorit cu Andrew Cray, după ce acesta a primit diagnosticul de cancer într-ă fază terminală. Patru zile după casătoria efectuată de un episcop, Cray a murit de cancer.

În 2016, Sarah McBride a susţinut un discurs la Convenţia democrată, devenind prima persoană transgender care participă la convenţia unui mare partid.

O femeie a cerut să fie trecută „tată” în certificatul de naștere al copilului său

În SUA, la începutul acestui an, Myles Brady Davis, persoană transgender, care se identifică drept bărbat, a născut și a vrut să fie trecută pe certificatul de naștere ca tată. Autoritățile nu au fost de acord cu solicitarea neobișnuită. „Niciodată nu m-am gândit măcar că pe certificatul de naştere va fi specificat atât de greşit genul nostru”, a declarat Myles Brady Davis. Tot în acest caz, soţia lui Myles, Precious, la rândul său persoană transgender, urma să figureze pe certificatul de naştere ca tată.

Sursa foto: Instagram, Pinterest

Markle, prima „față regală” care votează în SUA. Cum l-a implicat pe Harry

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri