Simona Ionescu / Redactor Șef

Markle, prima „față regală” care votează în SUA. Cum l-a implicat pe Harry

Markle, prima „față regală” care votează în SUA. Cum l-a implicat pe Harry
Fosta actriță Meghan Markle, în prezent ducesa de Sussex, este primul membru al familiei regale britanice care a votat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii.

Meghan Markle, ducesă de Sussex şi soţia principelui Harry, este prima membră din epoca modernă a familiei regale care votează la alegeri prezidenţiale în Statele Unite, după cum confirmă Fox News, citat de Evenimentul Zilei. O sursă apropiată a actriţei de 39 de ani, a declarat revistei People că Markle va vota la aceste alegeri, dar n-a dezvăluit dacă deja a făcut-o prin corespondenţă sau dacă urma să meargă la vot, marţi.

Membrii familiei regale nu fac politică

Membrii familiei regale sunt încurajaţi să evite să vorbească public despre politică, ceea ce înseamnă că ei rămân dincolo de jocul politic, deci şi dincolo de alegeri. Cu toate acestea, Meghan nu a ținut cont de cutumă și a fost foarte implicată în a-i încuraja pe americani să meargă să voteze, dezvăluind încă din august că are intenţia să voteze.

„Ştiu ce înseamnă să ai un cuvânt, dar şi ce înseamnă să simţi că nu te poţi manifesta”, a spus ea într-un interviu pentru revista Marie Claire. „Mai ştiu că mulţi bărbaţi şi femei şi-au pus viaţa în joc ca să se poată face auziţi. Şi acea oportunitate, acel drept fundamental, constă în capacitatea noastră de a a ne exercita dreptul la vot şi de a ne face auzite vocile”.

În discursul său a adăugat: „Unul din citatele mele preferate este acela la care eu şi cu soţul meu am făcut mereu apel, este al lui Kate Sheppard, un lider al mişcării sufragiste din Noua Zeelandă, care a spus: nu te gândi că votul tău nu contează prea mult. Ploaia care împrospătează pământul arid este făcută din mai multe picături. Iată de ce votez”.

Harry, implicat și el de nevastă

Principele Harry, 36 de ani, s-a alăturat recent soţiei sale pentru a încuraja americanii să voteze.

În septembrie, perechea a apărut pe ABC fiind prezentată fără titlurile regale, atunci când au fost premiaţi de revista Time Magazine ca fiind printre cele mai influente 100 de persoane ale lumii. Harry a spus, încurajând oamenii, să fie gentili atât online cât şi offline şi să evite să fie atraşi în chestiuni negative înaintea alegerilor, scrie Fox News.

Sursa foto: Instagram

Marioara Murărescu, o poveste tristă de iubire

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre