Marioara Murărescu s-a stins din viață acum aproape șapte ani, dar vedetele care s-au lansat timp de 30 de ani în emisiunea îndrăgită de români „Tezaur Folcloric”, nu o vor uita niciodată.

Marioara Murărescu a presimțit că va muri

O voce caldă, o personalitate competentă și determinată. Marioara Murărescu s-a stins din viaţă , la 66 de ani, după o îndelungată luptă cu cancerul, dar a ştiut că va muri cu mult înainte. Medicii nu i-au spus cât de gravă este boala, dar ea a fost conştientă că nu mai există salvare. Probabil, de aceea, la un moment dat renunţase să mai lupte cu necruţătoarea maladie.

Conform apropiaţilor, Marioara Murărescu a avut mai multe vise ciudate. Unul dintre ele a fost atunci când s-a visat că se afla pe fundul unei fântâni cu apă murdară, din care se zbătea să iasă. Aceasta le-a mai povestit apropiaţilor că a visat copii şi găini cotcodăcind.  Cel mai des coşmar era că se vedea în întuneric, cu broaşte şi şerpi.

A suferit două intervenţii chirurgicale la sâni şi mai multe şedinţe de chemoterapie, dar boala i-a recidivat la tiroidă. În noiembrie 2012, realizatoarea emisiunii „Tezaur folcloric” de la TVR declara că nu mai are motivaţia să lupte cu boala, fiind hotărâtă să se bucure de familia ei. Din cauza bolii a trebuit să se pensioneze. A fost internată la Spitalul Elias din Bucureşti, apoi a fost transferată la Cluj, unde a fost operată la coloană. A revenit în Capitală şi de atunci a stat luni de zile internată, medicii pierzând speranţa de a o putea salva.

Marioara Murărescu, o poveste tristă de iubire

Marioara Murărescu a murit la 31 ianuarie 2014, ducând în mormânt povestea ei tristă de dragoste cu un medic de provincie, Cezar Baicu. Puţini au ştiut, chiar şi dintre apropiaţii ei din televiziune, cine este tatăl lui Petre, băiatul realizatoarei TV care are acum 38 de ani.

Erau tineri și foarte îndăgostiți, dar părinţii medicului s-au împotrivit căsătoriei. Marioara a refuzat să se mute la Pucioasa, acolo unde profesa medicul Cezar Buicu. El nu a vrut să vină după ea la Bucureşti.

Astfel, fiecare şi-a văzut mai departe de viaţă. Doar că destinul i-a pus din nou faţă-n faţă în 1998. Realizatoarea tv a suferit un accident de maşină undeva la intrarea în Târgovişte, când era deja foarte cunoscută în România. Grav accidentată – o coastă i-a perforat un plămân – ea a fost dusă de urgenţă la spitalul la care a lucrat medicul Cezar Baicu. El a cerut însă să fie transportată la Bucureşti, dar nu pentru că aici nu ar fi fost oameni competenţi, ci pentru că el nu ar fi rezistat tentaţiei să o caute, iar pe atunci era căsătorit. Nu vroia probleme cu soţia.

Doctorii au salvat-o în ultimul moment, după ce i-au scos mult sânge din plămân. A fost ultima dată când cei doi s-ar fi putut întâlni. Nici Petre nu a vrut să-şi cunoască vreodată tatăl, poate pentru că nu a vrut să-l recunoască şi i-a plătit pensie alimentară numai în urma unui proces, poate pentru că a fost la un pas să-şi piardă mama din cauza medicului.

Dr. Cezar Baicu a murit de inimă

Dr. Cezar Baicu a fost medic pediatru reumatolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Înainte a lucrat ca medic în localitatea argeşeană Cetăţeni, unde s-a şi întâlnit cu Marioara Murărescu. Apoi el s-a mutat la Pucioasa. A fost însurat cu o profesoară cu care a avut o fiică, dar a mai avut un băiat cu Marioara şi încă o fată cu o altă profesoară. A murit de inimă în 2007, la vârsta de 69 de ani.

„A iubit-o nespus. A mai avut şi alte femei, dar singura femeie pe care a iubit-o a fost Marioara Murărescu, şi dacă ea nu s-a căsătorit cu altul, probabil că şi ea l-a iubit la fel de mult”, au povestit cunoscuții. Aceasta ne-a mai spus că medicul a mai avut doi copii, două fete, cu două femei, ambele profesoare.


Pepe, părăsit de nevastă! Raluca și-a luat fetițele și a plecat de acasă

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri