Cine este Melinda Gates și cum a luat-o Bill de nevastă

Cine este Melinda Gates și cum a luat-o Bill de nevastă
27 de ani de căsătorie și, dintr-o dată, divorț și partajarea unor afaceri și a unei averi de miliarde. Cine este femeia care a dat drumul bărbatului cotat ca fiind numărul 3 în lume ca avuție? E ea o nevastă casnică și doar mamă a celor trei copii ai lui Bill Gates?

Bill Gates a crescut în Seattle. Tatăl său a fost un avocat proeminent, iar mama sa a fost în consiliul de administrație al holdingurilor financiare.  În anul 1975 a fondat Microsoft împreună cu prietenul său Paul Allen. A întrerupt studiile la Harvard și s-a dedicat dezvoltării acestui proiect. A ocupat funcția de CEO până în 2000, apoi a trecut la rolul de director. A renunțat la consiliul Microsoft și la Berkshire Hathaway în martie 2020 pentru a-și dedica mai mult timp filantropiei.

Bill Gates a realizat primul său miliard în 1987, devenind cel mai tânăr miliardar din toate timpurile. Avea 31 de ani.

Melinda a crescut în Texas, fiica unui inginer aerospațial și a unei gospodine. A urmat Universitatea Duke. Apoi a ajuns la compania înființată de Gates și Paul Allen.

Cine este Melinda Gates și cum a luat-o Bill de nevastă

Melinda lucrase la Microsoft ca manager de proiect în 1987. Anul în care unul din fondatorul companiei devenise cel mai tânăr miliardar din lume. Stătuse lângă Bill Gates, unul lângă altul, la o cină de afaceri. Și chimia s-a produs.

După un an de întâlniri, Melinda a făcut o listă cu argumentele pro și contra căsătoriei cu Bill, după cum a mărturisit cu ani în urmă. El a fost cel care a continuat dezvăluirea:

„Știți, ne-a păsat mult unul de celălalt și existau doar două posibilități: fie să ne despărțim, fie să ne căsătorim”, a spus Bill Gates într-un documentar de la Netflix despre viața sa.

Melinda și Bill s-au căsătorit în Hawaii în 1994, chiar pe 1 ianuarie. Au împreună trei copii: Jennifer, 25 de ani; Phoebe, 18 ani; și Rory, 21 de ani – cu care locuiesc împreună în principalul lor domeniu, situat în statul Washington, la periferia orașului Seattle. Cei trei copii ai lor vor primi câte 10 milioane de dolari fiecare – o mică parte din averea părinților lor, după cum s-a aflat de către presa engleză.

Bill și Melinda Gates și începutul sfârșitului

Bill și Melinda Gates, în 2000, au fondat Fundația Gates, dedicată ajutării unora dintre cei mai săraci oameni din lume, prin inițiative precum eradicarea poliomielitei, reducerea răspândirii malariei și HIV / SIDA și investiții în sistemele de salubrizare și financiare pentru cei fără. În fundația lor s-au concentrat și pe dezvoltarea și distribuția vaccinurilor COVID-19 în întreaga lume.

Au donat sume uriașe de bani proprii în Fundație, devenind una dintre cele mai mari organizații filantropice din lume.

În 2019, la scurt timp după cea de-a 25-a aniversare a nunții lor, Melinda, a declarat pentru The Sunday Times că Bill s-a luptat cu echilibrarea muncii în familie.

„Tocmai am ajuns la un punct din viață în care eu și Bill putem râde amândoi despre mai multe lucruri. Și, crede-mă, îmi amintesc câteva zile care au fost atât de incredibil de grele în căsnicia noastră în care te-ai gândit cu adevărat: Pot să fac asta? ”, a spus Melinda Gates.

Și se pare că și ea și Bill au putut până acum, când au spus „ajunge!” și au decis să-și anunțe divorțul.

Foto: Facebook și Twitter

Bill Gates divorțează! Vestea a fost dată chiar de către Melinda Gates

Recomandarile noastre