Bill Gates divorțează! Vestea a fost dată chiar de către Melinda Gates

Bill Gates divorțează! Vestea a fost dată chiar de către Melinda Gates
După 27 de ani de căsnicie și o avere estimată la 113 de miliarde de dolari, Bill Gates divorțează de Melinda. Vestea a creat unde de șoc în toată lumea.

Bill Gates este căsătorit cu Melinda de 27 de ani, iar împreună au trei copii: Rory John (21 ani), Phoebe Adele (18 ani) și Jennifer Katharine (24 de ani). În urmă cu câteva momente, Melinda a anunțat sfârșitul căsniciei cu Bill Gates. 

„După o gândire îndelungată și un efort mare de a ne salva relația, am luat decizia de a divorța. De 27 de ani încoace, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care funcționează în toată lumea pentru a face oamenii să trăiască vieți sănătoase și productive. Împărtășim în continuare această viziune și vom continua să lucrăm împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca și cuplu în următoarea etapă a vieții noastre. Vă cerem spațiu pentru familia noastră, în timp ce navigăm prin această nouă viață”, a fost mesajul scris de Melinda Gates pe Twitter. Același anunț a apărut și pe contul fondatorului Microsoft. 

Bill Gates și Melinda divorțează! Ce avere vor împărți cei doi

 

Rămâne de văzut cum vor împărți cei doi banii strânși. Averea lui Gates era estimată, în august 2020, la peste 113 miliarde de dolari, îl plasa pe locul al doilea în ierarhia mondială, fiind depăşit doar de Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Ulterior, Gates a trecut pe locul trei în lume în ceea ce privește averea, fiind învins de către Elon Musk în luna noiembrie a anului trecut.

Gates a devenit prima dată cel mai bogat om din lumea în 1995, loc pe care și l-a păstrat ani la rând, până a fost depășit de Bezos. Practic, fondatorul Microsoft a luat-o astfel pe urmele lui Bezos, care a divorțat și el în urmă cu câțiva ani. La vremea respectivă, fondatorul Amazon a fost generos cu fosta soție și i-a dat acesteia o sumă consistentă la despărțire. MacKenzie Scott este astfel a 18-a cea mai bogată persoană din lume, iar averea ei a crescut cu 23,6 miliarde de dolari doar în 2020, atingând 60,7 miliarde.

Pe ce au cheltuit Bill și Melinda Gates bani. Avioane private și vile „ultima fiță”

Cofondatorul Microsoft și-a permis „mofturi” la care cei mai mulți oameni nici nu îndrăznesc să viseze. De exemplu, Bill Gates a achiziționat un avion privat (Bombardier BD-700 Global Express), cu care pot călători odată până la 19 persoane și care a costat 40 de milioane de dolari. Pentru una din locuințele sale, denumită „Xanadu 2.0”, a plătit 63 de milioane de dolari. Proiectul, căci e vorba de o construcție nouă, a durat 7 ani, iar astăzi proprietatea valorează aproximativ 125 de milioane de dolari. Gates a cumpărat terenul din Medina, Washington, în 1988 cu 2 milioane de dolari.

Bill Gates este însă și un mare amator de artă adevărată. Iar aici investițiile sunt, de asemenea, copleșitoare. Una dintre cele mai scumpe opere de artă pe care și-a dat banii, e realizată de Winslow Homer, și a fost achiziționată în 1988 pentru 36 de milioane de dolari.

Gates deține și un manuscris al lui Leonardo Da Vinci din secolul al XVI-lea, pe care l-a cumpărat în 1994, cu suma de 30 de milioane de dolari.

Ultima achiziție, realizată anul trecut, e o vilă  cu vederea spre mare, în Del Mar, California, pe care a plătit 46 de milioane de dolari. Aceasta are 6 dormitoare, un jacuzzi pentru 10 persoane și o piscină.

Foto: Facebook

Raed Arafat, conflictual de mic. Ce a pățit când a fost student

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre