Cine îl susține din umbră pe Ludovic Orban. A spus în emisiunea Denisei Rifai

Cine îl susține din umbră pe Ludovic Orban. A spus în emisiunea Denisei Rifai
Ludovic Orban este președinte al Camerei Deputaților și președinte al Partidului Național Liberal. Cum a ajuns în aceste posturi importante, cine l-a susținut din umbră? Am aflat din emisiunea jurnalistei Denise Rifai.

Ludovic Orban a fost invitatul jurnalistei Denise Rifai, la emisiunea pe acre aceasta o realizează la Kanal D. Ne-a spus cine îl susține din umbră și de ce dansează atât de original.

Cine îl susține din umbră pe Ludovic Orban

Ludovic Orban (57 de ani) este membru PNL din 1992. A fost ministru, deputat și premier. Dansează, cântă și a fost MC (prezentator de evenimente) în campanile electorale. Acum este președinte al Camerei Deputaților, om important în stat. Totuși, cine îl susține?

Politicianul a recunoscut că în momentele grele a fost susținut de Mihaela, soția lui. Totuși nu îi spune prea des ”te iubesc”.

„Un lucru evident nu trebuie repetat de prea multe ori. Nu vorbesc despre soție pentru că ea nu și-a dorit publicitate. E o persoană discretă”, a răspuns liderul PNL. Denise Rifai l-a intrebat cât de des îi spune soției că o iubește.

Ludovic Orban și soția sa, Mihaela, s-au cunoscut în anul 1992, la o petrecere și a fost dragoste la prima vedere, potrivit unei declarații mai vechi a lui Ludovic Orban. De profesie psiholog și psihoterapeut, soția lui Ludovic Orban pare să fie forul decizional în casă.

Ludovic Orban a avut nevoie de 6 ani să-și ceară iubita în căsătorie

Mihaela Orban este psiholog și psihoterapeut

Ludovic Orban a avut nevoie de 6 ani să-și ceară iubita în căsătorie

Denise Rifai l-a provocat pe politician să vorbească despre soția lui. „Suntem de o lungă perioadă de timp împreună. Până să luam decizia să ne căsătorim am stat împreună șase ani. Nu vorbesc despre soție pentru că nu și-a dorit niciodată publicitate, a preferat să nu fie în atenția opiniei publice.

E o persoană destul de discretă, o persoană care deși mă sprijină în cariera politică și de multe ori, în momentele în care am avut nevoie de acest sprijin a venit necondiționat. MI-a acordat sprijin chiar dacă viața politică a dus la multe sacrificii pentru soție și îi mulțumesc că a fost alături în cele mai grele momente.

Eu chiar am fost de-a lungul vieții mele politice în momente dificile, în care eram pe punctul de a pierde tot. Soția a fost alături de mine și a fost cel mai puternic sprijin pe care l-am avut. Atât pot să spun de soție”, a spus Ludovic Orban.

Mihaela este psiholog și psihoterapeut și consilier în cadrul unei fundații care se ocupă cu educarea copiilor și adolescenților din România.

Mulți ani, familia Orban au locuit într-un apartament modest din cartierul Titan. Din 2014 însă locuiește în județul Ilfov, într- o casă de vacanță cu suprafața de 200 de metri pătrați. Declarația de avere a politicianului este aproape albă. Nu are terenuri, case, iar în garaj are o rablă, fabricată în 2007.

Ludovic Orban cântă și dansează

Mulți români au fost amuzați când l-au văzut pe Ludovic Orban când cântă ori dansează.

“Am fost surprins pe camerele de filmat dansând pentru că am participat la diferite evenimente. Eu nu dansez ca să mă filmeze cineva, să mă vadă cum dansez. Nu fac parte dintre politicienii care bifează la cererea consultanților diferite chestiuni. Eu am făcut dansuri populare, puțină lume știe despre mine lucrul asta. Știu cântece populare din toate zonele țării”,  a afirmat Ludovic Orban, la emisiunea jurnalistei Denise Rifai.

Ludovic Orban. Cum a ajuns politician

”Înainte de a mă naște eu, tatăl meu a lucrat în Securitate, nu a fost torționar. Lucra în misiune de contrainformații. A fost degradat din căpitan. A predat diferite materii în ultimii ani. A fost dat afară din Securitate”, a răspuns Ludovic Orban. Întrebarea a fost dacă tatăl său a fost unul dintre vechii torționari ai Securității.

„Am avut preocupare spre filosofie, am citit mult. Istoria gândirii politice, am fost preocupat de fenomenul social. După Revoluție am terminat stagiatura, m-am angajat ca inginer”, a răspuns el când a fost întrebat care a fost motivul pentru care s-a înscris în PNL.

Denise Rifai l-a întrebat pe Ludovic Orban de ce nu l-a mai vrut Klaus Iohannis în funcția de premier.

„Această întrebare nu știu pe ce se bazează, serios vă spun! Îmi aduc aminte că prima negociere a fost Florin Cîțu premier, Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților. Partenerii de coaliție au respins această variantă. Când am flexibilizat mandatul, dacă vă aduceți aminte, a doua formulă era Ludovic Orban premier, Florin Cîțu președintele Senatului.

Ambele chestiuni le-am discutat cu președintele Klaus Iohannis, ca atare întrebare de ce nu m-a mai vrut sau de ce nu mă mai vrea nu este o întrebare. Președintele României a fost de acord cu ambele variante”, a răspuns Orban.


Ludovic Orban ne spune cât e de sărac. Îl întreabă Denise Rifai

Denise Rifai l-a făcut pe Sorin Oprescu să vorbească despre iubirea vieții lui, de la 20 de ani