Cine sunt femeile care au sfidat eticheta la funeraliile Reginei Elisabeta II. Două sunt românce – Exclusiv

Cine sunt femeile care au sfidat eticheta la funeraliile Reginei Elisabeta II. Două sunt românce – Exclusiv
Prima doamnă a României a făcut iarăși impresie la un eveniment oficial. Ea a intrat în gura internauților, care au criticat-o pentru atitudinea nepotrivită pe care a etalat-o la funeraliile reginei Elisabeta II. Alte distinse doamne au gafat însă mult mai grav.

De fiecare dată când a participat la evenimente oficiale, care a implicat alți șef de stat sau vizite de protocol înalt, Carmen Ioannis a ajuns să fie criticată pentru ținutele inadecvate pe care le-a purtat. Chiar dacă a apelat de fiecare dată la designeri români care să îi conceapă îmbrăcămintea, s-a dovedit că aceștia erau necunoscători în materie de protocol de stat. Unul din accesoriile de care prima doamnă este nedespărțită e poșeta plic pe care o poartă cu ea ori de câte ori își însoțește soțul la un eveniment de rang înalt.

La fel a făcut și cu ocazia vizitei la Londra unde ia și președintele României au participat la funeraliile reginei Elisabeta II. Dar din punct de vedere vestimentar Carmen Ioannis a avut o ținută corectă cu rochie neagră, dresuri negre și pantofi de aceeași culoare . nu la fel au făcut însă alte distinsă doamnă care au participat la ceremonia.

Eticheta doliului regal e clară și strictă

Trebuie să atragem atenția că la funeralii de un asemenea rang, pentru femei, dress code-ul prevede haine de culoare neagră cu fustă lungă, care să acopere genunchii, combinată cu dresuri închise la culoare și pantofi în ton, plus o coafură așezată, deloc extravagantă.

Pot exista diverse recomandări legat de bijuteriile care pot fi purtate. În cazul funeraliilor reginei Elisabeta II a fost vorba de perle, considerat simbol al durerii, și lacrimilor.

Cine e scoțianca ce a sfidat codul de doliu regal

Președinta Partidului Național Scoțian și prim-ministru al Scoției, Nicola Sturgeon a fost una din femeile importante care au participat la ceremonia de la Westminster Abbey și a sfidat eticheta regală. Ea a venit îmbrăcată în dresuri de culoarea piciorului, deschise la culoare.

Între doamnele care i-au adus un ultim omagiu reginei, prime doamne, femei cu funcții importante, regine și prințese, e adevărat, unele au purtat dresuri mai subțiri, iar altele au optat pentru unele opace. Dar niciuna nu s-a abătut de la regula clară care prevede  acoperirea picioarelor cu culoare neagră.

Majestatea Sa Margareta a uitat de dresurile negre. Și sora ei

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, împreună cu Principesa Elena și soțul său, dl Alexander Nixon, s-au recules la catafalcul Majestății Sale defuncte la Parlamentul Britanic, în Westminster Hall”, a anunțat Casa Regală a României pe pagina de Facebook.

Au fost postate mai multe imagini în care se  vede cum custodele coroanei și sora sa au uitat de eticheta doliului, și au purtat, pe sub ținutele cernite, dresuri de culoare transparentă.

Sursa foto: Facebook / Casa Regală a României, Vogue.com, Instagram