Cineva îi dorește sfârșitul Papei Francisc. Dezvăluiri șocante ale Suveranului Pontif

Cineva îi dorește sfârșitul Papei Francisc. Dezvăluiri șocante ale Suveranului Pontif
Recent, Papa Francisc a făcut declarații incredibile cu privire la faptul că imediat după operația de colon se vorbea deja de alegerea succesorului său.

S-a operat la colon la începutul lunii iulie, iar acum starea sa de sănătate este bună. Cardinalii s-au gândit atunci cine va fi succesorul Papei Francisc.

Cineva îi dorește sfârșitul Papei Francisc. Dezvăluiri șocante ale Suveranului Pontif

În cadrul unei întâlniri cu 50 de iezuiți slovaci, Suveranul Pontif a fost întrebat cum se simte după operația la colon pe care a avut-o în iulie anul acesta. Papa Francisc a dat declarații tulburătoare, afirmând că unii cardinali s-au reunit imediat pentru a-i alege succesorul.

„Ei pregăteau conclavul. Răbdare! Slavă Domnului, sunt bine!”

„Sunt încă în viaţă. Deşi unele persoane m-au vrut mort. Ştiu că au existat chiar întâlniri între prelaţi care au considerat că starea Papei era mai gravă decât se anunţase. Ei pregăteau conclavul. Răbdare! Slavă Domnului, sunt bine!”, a spus Papa în timpul vizitei din Slovacia.

Cine l-a determinat pe Suveranul Pontif să se opereze

În altă ordine de idei, Papa a amintit de faptul că inițial nu a vrut să se opereze. Cel care l-a convins a fost însă un asistent medical. De altfel, într-un interviu difuzat la radio la începutul acestei luni, Suveranul Pontif i-a mulțumit acestuia pentru că i-a salvat viața.

„Asistenţii medicali înţeleg uneori mai bine situaţia decât medicii, deoarece ei se află în contact direct cu pacienţii”, a afirmat Papa Francisc. De asemenea, Papa a infirmat orice zvon potrivit căruia ar demisiona. El spune că are în acest moment „o viaţă total normală”, iar operaţia a fost un adevărat succes.

Cine este Papa Francisc

Francisc a ajuns pe scaunul papal în anul 2013, după demisia care a surprins pe toată lumea a predecesorului său Benedict al XVI-lea. De altfel, acesta a fost primul Papă care a renunţat la tronul Sfântului Petru în ultimele secole.  El este primul Papă originar de pe continentul american și primul Papă iezuit.

Sursă foto: rtv