Chef Nicolaie Tomescu: Când vine vorba de fasole uscată, pot spune că tata și bunica făceau cea mai bună fasole, indiferent ce fel era, ciorbă, iahnie ori fasole frecată. Îmi aduc aminte că la noi în casă, atunci când se făcea fasole, trebuiau să scoată oala mare din cămară, una de vreo 15 litrii. Era atât de amuzant, că de fiecare dată când vedeam oala aia roșie smălțuită, știam ce urmează.
Dar astăzi facem o ciorbiță cu influențe mexicane, ușor picantă, mai consistentă, servită cu cuburi de avocado și aromată cu lime. Un deliciu căruia nu i-au putut rezista nici cei mai mofturoși din casă. Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas. Cum facem Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican?
Ingrediente pentru Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican
2 conserve de fasole neagră boabe
200 g morcovi
150 g păstârnac
150 g țelină rădăcină
1 ardei capia
o ceapă albă
3-4 căței de usturoi
50 ml ulei vegetal
500 g pulpe de pui
400 g roșii cuburi în bulion
1 linguriță fulgi de chilli (Opțional)
1 lingură de boia
sare si piper după gust
1/2 linguriță oregano uscat
câteva frunze de cimbru
2 buc avocado
2 buc lime
Pentru a afla modul de preparare al acestei rețete de Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican, urmăriți, mai departe rețeta pe site-ul lui Chef Nicolaie Tomescu.
Sursa foto: www.chefnicolaietomescu.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook