O să vă placă la nebunie această Iahnie de fasole cu carne de porc, preparată de chef Nicolai Tand

O să vă placă la nebunie această Iahnie de fasole cu carne de porc, preparată de chef Nicolai Tand
Chef Nicolai Tand a pregătit  o rețetă tradițională de iahnie de fasole, reinterpretată. El și-a dorit să amestece un meniu tradițional cu ceva special.

Chef Nicolai Tand ne propune o rețetă de iahnie de fasole cu carne de porc și arome speciale.

Ingrediente pentru rețeta de iahnie de fasole:

Pentru fierbere fasole: 1 kg fasole albă cu bob mare

1 ceapă + 3 cuișoare

1 buchet garni( praz + pătrunjel + 2 foi de dafin)

1 morcov

150 gr șorici de porc

1 lingură untură de porc

2-3 căței de usturoi

sare

Pentru sos de ceapă cu carne: 1 kg spată de porc

untură de porc

ceapă roșie și albă

paprika

pastă de roșii

cârnați de casă

bacon afumat

Mod de preparare

Nicolai Tand are un mod deosebit de preparare a mâncării de fasole cu carne de porc. Mai întâi pregătește separat ingredientele, apoi le reunește în același vas și le definitivează gustul la cuptor.

Fasolea bine spălată se fierbe în 2-3 ape pentru a elimina din substanțele dăunătoare digestiei. Apoi se pune la fiert în multă apă. Se adaugă o ceapă curățată și lăsată întreagă, dar se înfig în ea 3 cuișoare. Se mai adaugă un morcov curățat, buchetul garni confecționat dintr-o bucată mică de praz, tăiată transversal și legată apoi cu câteva fiere de pâtrunjel și 2 foi de dafin. O lingură de untură se amestecă cu 2-3 căței de usturoi pisați și se adaugă în vasul cu fasole pentru un plus de aromă și unsoare.

Carnea de porc se taie în bucăți mai mici și se pune la prăjit în untură topită. Se lasă să se pătrundă bine, apoi se scurge din grăsime și se adaugă ceapa tocată mărunt și bacon tăiat în cuburi mici. Se amestecă până ceapa își schimbă culoarea, apoi se adaugă din supa de la fasole, paprica și pastă de roșii și se mai lasă să fiarbă pentru a se întrepătrunde bine gusturile. Cârnații se dau la cuptor cu puțină grăsime și puțină apă și se lasă până se rumenesc bine.

După ce fasolea este bine fiartă, se scurge și se transferă într-un vas termorezistent în care se adaugă și cârnații și sosul de ceapă cu carnea. Se dă vasul cu iahnie de fasole cu carne de porc la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se poate servi cu pâine de casă, rumenă și gustoasă.

Sursa: Chefi la cuțite