Mușchiuleț de porc cu salată de fasole galbenă și fructe

Mușchiuleț de porc cu salată de fasole galbenă și fructe
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține ca ingrediente caise, bacon, vișine. I-a spus „Mușchiuleț fructat” și ne-a învățat și pe noi c um să o preparăm.

Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului Neatza cu Răzvan și Dani este o sursă inepuizabilă de inspirație pentru pasionații de bucătărie, iar una din rețetele sale, Mușchiuleț de porc cu salată de fasole galbenă și fructe, dovedește cu prisosință acest lucru. El ne dezvăluie la fiecare ediție mici secrete și trucuri în bucătărie, pentru a obține preparate savuroase, din ingrediente simple și la îndemână.

Mușchiuleț de porc cu salată de fasole galbenă și fructe – Ingrediente

2 buc. mușchiuleț de porc

sare și piper

1-2 cepe

ulei de floarea soarelui

puțin oțet

câteva roșii de grădină

500 gr fasole galbenă, grasă

5-6 caise ușor pârguite

150 gr bacon afumat

150 gr vișine

2 crenguțe de cimbru

Mod de preparare

Se călește ceapa tocată mărunt în puțin ulei de floarea soarelui, doar până devine translucidă. Mușchiulețul se curăță de pielițe, se asezonează cu sare și piper și se înfășoară în hârtie pergament împreună cu ceapa caramelizată. Se dă mușchiulețul de porc astfel împachetat la cuptor, la temperatură medie, pentru aproximativ o oră, sau până este bine pătruns.

O parte din bacon se taie în cuburi mici și se rumenește în puțin ulei, apoi se transferă în alt vas. În gărăsimea din tigaie se adaugă caisele feliate foarte subțire și se caramelizează pentru 1-2 minute. cealaltă parte din bacon se feliază subțire și se prepară la cuptor, între două tăvi pentru a nu se deforma.

Fasolea galbenă se fierbe în apă cu sare, pentru maxim 15 minute. Se scurge, se pune într-o salatieră și se asezonează cu un dressing simplu din ulei cu oțet și sare. Se amestecă cu caisele caramelizate și se lasă la odihnit 15 minute, pentru a se întrepătrunde bine gusturile.

Mușchiulețul de porc se crestează din loc în loc iar în crestături se pune câte o felie de bacon crocant. Se servește cu salata de fasole galbenă și caise, alături de vișine proaspete și roșii feliate.

Sursa: Chefi la cuțite