Mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac

Mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune pentru una dintre mesele principale de sărbători și nu numai, o rețetă aparte de mușchiuleț.

Mușchiuleț de porc umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac, gătit de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani este o rețetă interesantă. Dar, mai ales, e delicioasă. Atât modul de preparare al mușchiulețului este interesant, cât mai ales modul de preparare al piureului. Toate ingredientele au fost mai întâi coapte la cuptor.

Ingrediente pentru rețetă de mușchiuleț umplut

mușchiuleț de porc, afumat

cartofi dulci

păstârnac

mere roșii, ionatane

ceapă roșie

pastă de tomate

măsline

ulei de măsline și unt

sare și piper

2 foi de safin

Mod de preparare

Mușchiulețul de porc, chiar dacă este deja afumat, se mai dă puțin la cuptor, crestat pe jumătate și învelit în staniol, doar până se pătrunde la interior, aproximativ 30 de minute la 180 de grade.

Între timp se prepară un delicios sos de ceapă caramelizată. Se toacă ceapa solzișori și se trage la tigaie în puțin ulei, cu 2 foi de dafin. Când estre pătrunsă, se adaugă pasta de tomate, sare și piper după gust și se fierbe sosul ca la fasolea bătută. Cu acest sos se va umple mușchiulețul de porc, atunci când va fi servit.

Preparare piure de cartofi dulci cu păstârnac și mere coapte. Cartofii dulci și păstârnacul, de asemeni, se înfășoară în staniol, dar separat și se coc la cuptor până se pătrund și se pot pasa cu furculița. Și merele ionatane se coc la cuptor până se pătrund, dar fără staniol.  Toate aceste ingrediente coapte se vor pasa împreună cu puțin unt și va rezulta un piure cremos și aromat, dar și frumos colorat, ce va completa armonios gustul delicios al mușchiulețului de porc.

Sursa: Chefi la cuțite