Mușchiuleț de porc umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac, gătit de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani este o rețetă interesantă. Dar, mai ales, e delicioasă. Atât modul de preparare al mușchiulețului este interesant, cât mai ales modul de preparare al piureului. Toate ingredientele au fost mai întâi coapte la cuptor.
Ingrediente pentru rețetă de mușchiuleț umplut
mușchiuleț de porc, afumat
cartofi dulci
păstârnac
mere roșii, ionatane
ceapă roșie
pastă de tomate
măsline
ulei de măsline și unt
sare și piper
2 foi de safin
Mod de preparare
Mușchiulețul de porc, chiar dacă este deja afumat, se mai dă puțin la cuptor, crestat pe jumătate și învelit în staniol, doar până se pătrunde la interior, aproximativ 30 de minute la 180 de grade.
Între timp se prepară un delicios sos de ceapă caramelizată. Se toacă ceapa solzișori și se trage la tigaie în puțin ulei, cu 2 foi de dafin. Când estre pătrunsă, se adaugă pasta de tomate, sare și piper după gust și se fierbe sosul ca la fasolea bătută. Cu acest sos se va umple mușchiulețul de porc, atunci când va fi servit.
Preparare piure de cartofi dulci cu păstârnac și mere coapte. Cartofii dulci și păstârnacul, de asemeni, se înfășoară în staniol, dar separat și se coc la cuptor până se pătrund și se pot pasa cu furculița. Și merele ionatane se coc la cuptor până se pătrund, dar fără staniol. Toate aceste ingrediente coapte se vor pasa împreună cu puțin unt și va rezulta un piure cremos și aromat, dar și frumos colorat, ce va completa armonios gustul delicios al mușchiulețului de porc.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook