Clătită sănătoasă și pufoasă cu ciocolată. Novak Djokovic are putea mânca într-una fiindcă nu are gluten

Clătită sănătoasă și pufoasă cu ciocolată. Novak Djokovic are putea mânca într-una fiindcă nu are gluten
Această clătită are șansele să devină desertul ideal. Este fără gluten și bogată în proteine. Și, peste toate acestea, este absolut delicioasă.

Rețeta de azi reprezintă  o idee delicioasă pentru micul dejun! Dacă nu ești celiac sau nu ai intoleranță la gluten, poți folosi bineînțeles făină obișnuită. Dar rețeta în sine e gândită pentru persoanele care au intoleranță la gluten. Așa cum este și cel mai mare tenismen din istorie, sârbul Novak Djokovic sau realizatorul tv Mircea Badea.

Boala celiacă sau intoleranța la gluten e o boală autoimună. În principiu calitatea vieții pacienților este rezonabilă dacă urmează un regim strict, din care lipsește glutenul.

Ingrediente pentru Clătită sănătoasă și pufoasă

1 ou

3/4 cană iaurt grecesc (180 ml)

1 lingura sirop de arțar

1/2 linguriță extract de vanilie

1/3 cană făină fără gluten (sau obișnuită) (80 ml)

2-3 linguri pudră de cacao

1 1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare

Clătita sănătoasă și pufoasă cu ciocolată se prepară în tigaie, rezultatul fiind unul generos. Practic, din ingredientele menționate anterior, rezultă 2 până la 4 porții, în funcție de cât de mari le doriți. Pentru a realiza mai multe astfel de clătite pufoase cu ciocolată nu trebuie decât să înmulțiți, proporțional, cantitatea ingredientelor.

Pentru început, amestecați ingredientele umede împreună. După ce ați obținut o pastă omogenă,  începeți să adăugați ingredientele uscate și amestecați până se omogenizează. În  faza finală, puneți întreaga cantitate de aluat de clătite într-o tigaie mică de fontă, unsă în prealabil. Coaceți clătita sănătoasă și pufoasă la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 – 25 de minute. Apoi serviți clătita pufoasă cu deasupra niște ciocolată neagră topită și fructe de pădure, de exemplu.

Poate nu știați, însă de-a lungul timpului, boabele arborelui de cacao au fost studiate de cercetătorii din lumea întreagă. Cu toții au ajuns la o concluzie comună: totdeauna, pudra de cacao asigură un tonus bun și o stare de spirit optimistă, adică aceste calități care sunt garanțiile unei sănătăți ”de fier”.