„Inimă caldă de ciocolată” – rețeta răsfățului suprem, cea originală, cu stele Michelin

„Inimă caldă de ciocolată” – rețeta răsfățului suprem, cea originală, cu stele Michelin
Ceea ce impresionează cel mai mult  la această prăjitură  este contrastul dintre forma perfectă a tortului de ciocolată și inima sa caldă. Dacă v-am spune că creatorul prăjiturii a cerut Ghidului Michelin să-i ia cele 3 stele? Sună absurd, dar exact asta i s-a întâmplat lui Michel Bras, părintele tortului de ciocolată cu inimă neagră.

Inimă caldă de ciocolată” este rețeta răsfățului suprem.

Ne aflăm în masivul central francez, la două ore de Clermont-Ferrand, în mijlocul naturii, unde cele mai autentice produse sunt cultivate. În zona Languiole, la o aruncătură de băţ de hanul istoric condus de mama sa, tânărul Michel Bras inventează coulant au chocolat (denumirea originală dată prăjiturii cu inimă moale de ciocolată).

Creativitatea și ingeniozitatea lui Chef Bras îl aduce de mai multe ori în lista celor 10 cele mai bune restaurante din lume. Este unul dintre puținii bucătari care a fost complet autodidact și care nu a părăsit niciodată teritoriul și tradițiile sale! Tocmai pentru această latură umilă, Chefs Bras (tatăl și fiul Sébastien) au decis să renunțe la mult căutatele stele Michelin pentru a elimina presiunea pusă pe restaurantul lor și pentru a se concentra pe ceea ce este mai bine pentru ei: servirea clienților cu inovații

Ingrediente pentru „Inimă caldă de ciocolată” (6 porții)

200 de grame de ciocolată neagră topită

50 de grame de făină 00

3 ouă

110 grame de unt topit

100 de grame de zahăr alb

cacao amară, zahăr pudră după gust, pentru decor

Mod de preparare

Odată ce ciocolata neagră și untul s-au topit (o putem face la bain-marie sau, dacă preferați, la cuptorul cu microunde), combinați-le într-un bol împreună cu zahărul, având grijă să amestecați totul bine. Combinam ouăle, amestecând bine. Odată ce se ajunge la o cremozitate bună, se adaugă încet făina.

În acest moment nu mai rămâne decât să ungem formele (cupele de brioșe cu inimioare fierbinți vor fi bine), să le stropiți cu cacao amară și să turnați amestecul pregătit anterior, repartizându-l echilibrat (vor fi 2 – 3 linguri pe matriță). ) Sunt gata de cuptor. Coaceți-le la 180 de grade pentru aproximativ 11 – 13 minute. Lăsați-le să se răcească puțin și pot fi servite. Decorate, eventual cu cacao, zahăr pudră sau fructe de pădure.

Există un mic truc pentru a asigura o inimă fragedă pentru o mie și una de nopți: înainte de a da prăjitura la cuptor, să încercăm să punem un pătrat mic de ciocolată neagră în centrul prăjiturii moale de ciocolată, lăsând-o înainte să se odihnească la congelator, timp de o jumătate de oră. Această mică „răutate” îți va permite să ai o inimă de ciocolată și mai neagră și mai îmbietoare.