Rețeta care te va binedispune garantat: Tort brownie de ciocolată cu alune

Rețeta care te va binedispune garantat: Tort brownie de ciocolată cu alune
De obicei brownies au altă formă. Se coc în tavă, au și pepite de ciocolată în ele, sunt incredibil de gustoase. Astăzi vă invităm să savurați altfel.

Aceasta este, garantat, o rețetă care te va binedispuse: Tort brownie de ciocolată cu alune. Știe toată lumea, ciocolata aduce fericirea.  De trei ori ciocolată înseamnă de trei ori mai multă fericire.

Ingrediente pentru Tort brownie de ciocolată cu alune

Baza de ciocolată: 100 g unt

2g-sare

70 g-zahăr

50 g amidon de porumb

180g făina

20g-cacao

15 g-apă

40 g unt

Brownie: 50g-ciocolată

10 g ulei vegetal

1 ou

30 g zahăr din trestie

20g făina

5 g amidon de porumb

3g-praf de copt

15 g-cacao

un vârf de cuțit de sare

Cheesecake cu alune: 300 g – cremă de brânză

50 g-zahăr

1 ou

80 g pastă de alune

50g-smântână 33%

Spuma de ciocolată: 1 gălbenuș

20g-zahăr

8 g amidon de porumb

90 g lapte

3g-gelatină

10g-unt

50g-smântână 33%

50g-ciocolată

Mod de preparare

Amestecați 100 g de unt moale cu zahărul și sarea. Cerneți făina împreună cu cacaoa și amidonul, adăugați apă și amestecați până când se încorporează toate. Se răcește la frigider timp de 1 oră și apoi se coace la 160 de grade C timp de 20 de minute. Răciți complet și măcinați în firimituri fine, apoi se amestecă cu cele 40 de grame de unt moale.

Ungeți inelul de tort cu ulei. Se pune la frigider înainte de utilizare. Pentru baza de Tort brownie, topiți ciocolata într-o baie de apă. Bateți uleiul vegetal, oul, zahărul și sarea până devine un amestec pufos. Cerneți făina, amidonul de porumb, praful de copt și cacao în amestecul de ouă. Adăugați ciocolata topită și amestecați. Se toarnă pe bază tăvii. Coacem 20 de minute la 170 de grade C. Se pune la frigider.

Pentru cheesecake se amestecă brânza la temperatura camerei cu zahărul până se omogenizează. Adăugați oul, pasta și smântâna, amestecați până se omogenizează.

În tava în care ați copt blatul, se adaugă firimiturile realizate în prima etapă a rețetei. Apoi puneți deasupra creesecake-ul de mai sus. Se da la cuptor la 110 C timp de 15 minute. Spuma de ciocolată se prepară astfel: înmuiați gelatina în apă rece într-un raport de 1: 6. Încălziți laptele la 60 de grade C. Se amestecă amidonul cu zahărul, se adaugă gălbenușul, se combină până se omogenizează (este mai bine să o faci într-o cratiță). Se toarnă laptele fierbinte în amestecul de gălbenușuri, amestecând constant. Se pune pe foc si se aduce la 80 de grade C, amestecând continuu. Adăugați ciocolata. Se strecoară, se adaugă gelatina umflată. Se răcește la 35 de grade C, se adaugă untul și se bate spumă cu un blender. Se bate jumătate din smântână, se amestecă. Se pune pespre cheesecake după ce s-a răcit, iar Tortul brownie e astfel gata. Pentru mai multe detalii, urmăriți video de mai jos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra (@the_peach_delirium)

Sursa: Instagram / The Peach Delirium