Coafura tuturor fetelor cool la Fashion Week. Noul trend al toamnei, lansat de public

Coafura tuturor fetelor cool la Fashion Week. Noul trend al toamnei, lansat de public
O anume coafură a fost văzută la cele mai sexy fete de la New York Fashion Week 2023. Vedete și fashioniste au îmbrățișat-o.

Practic, asistăm la o schimbare de paradigmă: coafura tuturor fetelor cool la Fashion Week este noul trend al toamnei, lansat, de fapt, de public. Modele, celebrități și editori de modă s-au adunat la începutul lunii septembrie la New York, unde este în plină desfășurare Săptămâna Modei de primăvară/vară 2024. În plin avânt al tendințelor, ele fac deliciul fotografilor de street style, care le surprind look-urile în vânt la ieșirea de pe podium. În acest sezon, toată lumea pare să fi căzut de acord asupra coafurii care trebuie adoptată în acest moment: chignon-ul. Dar nu orice chignon.

Ce este un chignon

Conform dicționarului de stil, un chignon, din francezul „chignon” care înseamnă coc. Este o coafură caracterizată prin păr înfășurat pe ceafă. În Statele Unite și Regatul Unit, este adesea folosit ca o abreviere a expresiei franceze „chignon du cou”, semnificând un coc jos, purtat la ceafă.

Noua coafură la modă a fost lansată pe stradă, de vizitatoarele New York Fashion Week

Istoric vorbind, chignon-ul poate fi urmărit până în Grecia antică. Femeile ateniene purtau în mod obișnuit această coafură, cu părul prins în agrafe din aur sau fildeș lucrate manual. Bărbații atenieni purtau și ei acest stil, dar își prindeau pletele cu „lăcuste de aur”, conform Istoriei Războiului Peloponezului, de Tucidide. Acest coc era specific Atenei, deoarece alte orașe-stat, cum ar fi Cipru și Sparta, aveau propriile stiluri de coafură. Trebuie amintit că acest coc mai este specific și Chinei antice, unde femeile căsătorite purtau coc strâns pe ceafă.

Ceva mai aproape de zilele noastre, istoria a consemnat ironiile scriitorilor de sex masculin din epoca victoriană, precum Anthony Trollope, la adresa a ceea ce ei numea absurditatea acestei mode, care era foarte în vogă în Anglia în anii 1860. Tot în anii 1890, dansatoarea Cléo de Mérode a popularizat această coafură în Franța, de unde numele acestui coc specific s-a popularizat mai apoi în toată lumea.

Cum se poartă un coc chignon în toamna lui 2023

Conform Vogue, în noua coafură chignon adoptată de toate fetele la New York Fashion Week, a dispărut lejeritatea cu care se prindea părul de o agrafă  stil crab din anii ’90. Și șuvițele lejere care au caracterizat look-ul din ultimele luni au dispărut. Chignon-ul văzut pe străzile din New York se poartă „în stilul Hailey Bieber”.

Hailey Bieber a adoptat de mul timp cocul chignon

Cu alte cuvinte, părul e atent tras la spate, „lins”, și prins bine. Ultra elegant, nu există nicio șuviță de păr care să iasă din această coafură de seară,  care acum poate fi purtată și în timpul zilei. Nu contează cât de lung este părul, contează doar să fie plat și elegant.

Cocul chignon e cunoscut încă din Antichitate

Mai hotărât decât opțiunea coafurii clasice a balerinelor și mai matur decât cocul din creștetul capului, chignon-ul pentru toamna 2023 se poartă pe jumătate, de obicei fiind construit pe o cofură cu cărare pe mijloc. Acest stil extrem de sofisticat permite o varietate de răsuciri de lungime, așa cum se vede pe străzile din New York.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre