Cocktailul Rum egg-nog, ideal pentru serile friguroase

Cocktailul Rum egg-nog, ideal pentru serile friguroase
Oul și nucșoara sunt întotdeauna un hit în jurul sărbătorilor, dar cum ar fi să le folosiți deja? Până la urmă, zilele mohorâte de toamnă, cu ploi, vânt și frig, te țin în casă. Iar un cocktail interesant e tot ce lipsește pentru a te scoate din monotonie.

Există mai multe modalități de a prepara celebrul Rum egg-nog. Ideea de bază e că romul, light (alb) e una din cele mai bune opțiuni pentru o astfel de băutură, deoarece adaugă o aromă aparte. Iată rețeta tradițională pentru a prepara acest cocktail.

Înainte să preparați acest cocktail e important să știți că Rum egg-nog are reputația unei băuturi mai lejere, din punctul de vedere al aportului de alcool. Este însă o mică „bombă calorică”, tinzând spre un aport de aproximativ 500 de calorii.

Pe de altă parte, vă mai spunem și că Rum egg-nog a fost considerat o bună vreme un cocktail oficial autosuficient adoptat de International Bartenders Association, dar în 2012 a fost eliminat de pe lista organizației din motive necunoscute.

Băutura alcoolică obținută din ouă, preparată după rețeta asociației, avea un gust inferior versiunii clasice, deoarece componentele erau pur și simplu amestecate într-un agitator și nu trecuseră tratamentul termic necesar. Iată cum se prepară acest cocktail ideal pentru serile friguroase.

Ingrediente:

1 ou întreg (gălbenuș și albuș)

60 ml Rom alb

30 ml lapte

30 ml frișcă lichidă

10 ml sirop de zahăr

cuburi de gheață

nucșoară

Preparare:

Umpleți un shaker de cocktailuri cu cuburi de gheață. Adăugați apoi, pe rând, toate ingredientele și agitați puternic. La final, cocktailul se strecoară într-un pahar cu pereți groși (va menține temperatura băuturii) umplut cu cuburi de gheață. Presărați deasupra nucșoară.

Sursa foto: Absolutdrinks.com

Unde credeți că a evadat Pelinel de „haremul” lui Borcea la aniversarea căsătoriei?