Existența virusului SARS-CoV-2 și boala provocată de acesta, COVID-19, sunt realități pentru Codin și așa le-a tratat de la bun început, deși a avut mulți sceptici în jurul său. Totodată, actorul din Miami Bici spune că nu e de acord cu toate măsurile luate de autorități. Acum, infectat atât el cât și iubita lui, dar și cei doi copii ai lor, viziunea lui Codin Maticiuc asupra pandemiei devine și mai profundă.

Luni, Codin a fost fotografiat stând la geamul casei sale. Imaginea are un impact emoțional, dar și textul pe care Codin l-a scris și l-a atașat acesteia.

 „Părerea mea despre covid19”

„Nu mi-a cerut-o nimeni, poate nu va interesează dar eu mi-o exprim oricum.
În primul rând acest virus există (Jesus Christ nu-mi vine să cred că trebuie să încep cu asta). Există dar este mai puțin nociv și mai puțin transmisibil de cât s-a crezut la început. Ca a fost prost evaluat sau că a suferit deja o mutație, greu de spus. TOTUȘI el încă are un procent de victime sigure: oameni în vârstă, oameni cu alte probleme de sănătate. Nu toți au norocul meu și al familiei mele pentru care covid19 a fost cea mai ușoară răceală din viața noastră.

Primul lockdown l-am înțeles. Nu știam cu ce ne confruntăm și trebuia sa ne protejăm. Măsurile de acum însă? Hai sa le discutăm.

E normal să avem grijă și sa mai apăsăm câte o frână pentru a fi siguri că avem locuri la ATI. Frână înseamnă mască în locuri închise, înseamnă spălat pe mâini, înseamnă anumite norme de distanțare chiar impuse. Până aici cred ca toți cei care știu ca pământul e rotund suntem de-acord.

Cu ce nu sunt de-acord? Cu exagerările în general. Nu sunt de-acord să port masca în aer liber când mă plimb și sunt singur pe stradă. Dacă ajung la Universitate într-o mare de oameni o să mi-o pun de îndată singur. Cred ca oamenii în vârstă și cei cu comorbiditati știute ar trebui să aibă chiar mai multă grijă decât ceilalți.

Cu ce nu mai sunt de-acord? Cu măsurile neegale, de legile cu dublu-standard. De ce nu funcționează restaurantele chiar și cu o distanțare rezultată dintr-un procent de ocupare de 50% dar companiile aeriene zboară cu avioanele pline și pasagerii umăr la umăr? Da, vorbesc de cursele spre Istanbul de exemplu unde NU e nevoie de test covid înainte. De ce poți sa ieși la o terasă în aer liber și nu poți merge pe Arena Națională tot în aer liber unde e posibilă orice distanțare imaginabila?

Suntem noi mai catolici decât Papa? Fie. Suntem. Ce nu înțeleg este de unde a apărut această grijă a autorităților pentru sănătate? Sau de când?

De închis spitale e tare ușor

S-au împlinit de curând 5 ani de la Colectiv și peste 30 de ani la revoluție. Spitalele noastre sunt groaznice. Rezervele nu au băi, infecțiile nozocomiale sunt la ele acasă. UK? Franța? Sa închidă țara căci coronavirus este problema lor unică în sistemul sanitar. Noi de ce nu arătăm dezinteresul obișnuit pentru bolnavi de data asta? Sa înțeleg ca s-a trezit guvernul și cum câștigăm lupta cu covidul se apucă de spitale?
Mi-ar plăcea sa văd mai mult curaj la guvernanții noștri. Și poate deschidere. Să văd cum se întreabă „cum sa facem sa meargă businessurile”. Să caute soluții. De închis e tare ușor.

Nu luați în seamă penultimul paragraf. L-am scris și eu din frustrare. Protejați-va. Eu cum termin cu izolarea și boala ma reapuc de inițiativa mea #spitalepublicedinbaniprivati. Termin secția de hematologie pediatrica și cred ca voi continua tot la etajul 7 de la Fundeni, secția nefrologie pediatrica. Și cândva, când voi termina la Fundeni cred ca dau o fuga la Craiova să vad ce pot face și acolo la oncologie. Las la comentarii cum puteți ajuta și voi. Sănătate vă doresc.”, a scris Codin Maticiuc pe conturile sale de pe rețelele sociale.

Ion Țiriac se trasformă în Mama Omida. Ce previziuni face despre vaccinul rusesc anti-Covid

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri