Codin Maticiuc: ”Voi face spitale publice pe bani privați până când statul o va face în locul meu”

Codin Maticiuc: ”Voi face spitale publice pe bani privați până când statul o va face în locul meu”
Codin Maticiuc a reacționat la targedia de la Spitalul din Piatra Neamț. ”Voi face spitale publice pe bani privați până când statul o va face în locul meu.

Ceea ce l-a propulsat pe Codin Maticiuc în inimile oamenilor au fost numeroasele sale acțiuni umanitare. Puțini știu că  actorul, împreună cu părinții lui, sunt proprietarii unui orfelinat și că strânge bani de la oameni bogați pentru renovarea secţiei de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Fundeni: ”După etajul 7, mă apuc şi de alte etaje!”

Codin Maticiuc: ”Voi face spitale publice pe bani privați până când statul o va face în locul meu”

Cele mai sensibile gesturi care l-au propulsat pe Codin Maticiuc au fost acțiunile de strângere de fonduri pentru renovarea secției de oncologie pediatrică a spitalului Fundeni. Nu s-a jenat și a cerut bani de la admiratori, dar mai ales de la oameni bogați.

Iată cum a reacționat după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț”.

”Incendiul de la secția ATI a spitalului de la Piatra Neamț foarte probabil a survenit de la o supraîncălzire a instalației electrice. Toată renovarea de la Fundeni a început de la faptul ca mamele copiiilor mi s-au plâns că e prea cald în camere vara și că nu pot deschide nici măcar geamul pentru că neavând plase de țânțari copiii cu o imunitate scăzută riscă mult. Am pus pe loc plase și am vorbit cu un prieten să-mi doneze aere condiționate. Când am sunat la Fundeni să le montez, oamenii de acolo mi-au spus că nu au cum, că ar supraîncalzi rețeaua electrică și ar lua foc totul. Mi-au spus ca trebuie să refacem instalația electrică și asta costă cam 36.000. Când conducerea a aflat că vreau să fac asta, mi-au ridicat problema mai arzătoare a băilor. Aveau dreptate. Așa m-am apucat să refac totul. Voi continua cu #spitalepublicedinbaniprivati până când statul o va face în locul meu. Visul meu e să mă ocup și de animalele abandonate, dar nu pot cât timp spitalele, orfelinatele și azilele de bătrâni sunt cum sunt. Domnilor guvernanți, când credeți ca pot să mă ocup de visul meu?”, a scris Codin Maticiuc, dar în prima oră de la postare a fost aprobat de peste 10.000 de internauți.


Ce îi lipsește Simonei Halep pentru a fi pe deplin fericită. I-a spus lui Andi Moisescu