Colosul plin de mistere care păzește munții de peste 450 de ani. E jumătate om, jumătate munte

Colosul plin de mistere care păzește munții de peste 450 de ani. E jumătate om, jumătate munte
I se spune Appennino sau zeul muntelui. Este, de fapt, o statuie veche de peste 450 de ani. Arată fabulos și este plină de mistere.

Colosul din Apenini este singura statuie care a supraviețuit din Parcul Pratolino, un cadou pentru amanta lui Francesco I de Medici.

Colosul plin de mistere care păzește munții de peste 450 de ani

Un colos, jumătate om, jumătate munte, a fost ridicat la sfârșitul anilor 1500 de renumitul sculptor italian Giambologna. Este considerat un simbol al munților Apenini ai Italiei. Acest zeu al muntelui, numit Appennino, se află la 10 metri înălțime deasupra solului în parcul Pratolino din Toscana. Statuia ascunde un secret minunat. Interiorul său ascunde mai multe încăperi cu diferite funcții.

Monstrul pe care îl ține cu mâna stângă a vărsat apă dintr-un pârâu subteran. Se spune că spațiul din capul lui a fost făcut pentru un șemineu care, atunci când este aprins, ar scoate fumul prin nări. Parcul în care se află colosul, Villa Demidoff, este deschis publicului.

Statuia a fost un cadou pentru amanta lui Francesco I de Medici

Parcul Pratolino  se află la nord de Florența, Italia. În 1568, moșia a fost cumpărată de Francesco I de Medici și a numit-o Medicean Paggeria din Pratolino. Se spune că Marele Duce al Toscana a cumpărat moșia în dar pentru amanta sa Bianca Cappello.

Ducele a comandat unui arhitect renumit pentru a transforma moșia într-o proprietate de basm. A fost construită o vilă fastuoasă care a fost înconjurată de un parc pitoresc, un adevărat paradis. Parcul era format din grădini frumoase, fântâni de apă superbe și statui impresionante de bronz. Una dintre aceste statui este Colosul din Apenini, o structură fabuloasă din cărămidă și piatră care înfățișează un gardian chibzuit.

Colosul este singura statuie care a supraviețuit din Parcul Pratolino

Colosul din Apenini este singura statuie care a supraviețuit din Parcul Pratolino. Când Francesco și Bianca au murit, frumoasa proprietate a ajuns o ruină. Vila magnifică a fost ulterior distrusă și parcul din jur a murit și el odată cu ea.

În 1872, proprietatea a fost cumpărată de prințul rus Paolo II Demidoff. Prințul a continuat să restaureze vila ruinată, precum și parcul abandonat. Apoi a schimbat numele moșiei în Villa Demidoff. O sută de ani mai târziu, Consiliul provinciei Florența a decis să cumpere proprietatea. Și mai târziu l-a transformat într-un parc public care acum este cunoscut sub numele de Parcul Pratolino.

Puteți vizita această statuie maiestuoasă în Parcul Pratolino, care este deschis publicului în weekend și sărbători. Dacă doriți să vizitați parcul în timpul săptămânii, va trebui să rezervați din timp. Sursa: boredpanda.com