Filarmonica „George Enescu” din București continuă seria de concerte live, fără spectatori, direct din sala Mare a Ateneului Român.

Astfel, joi, 10 decembrie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” este condusă, pentru a doua săptămână în cadrul stagiunii online, de dirijorul englez Jonathan Berman.

Programul prezentat pe canalele online ale instituției este alcătuit din Variaţiuni pe o temă de Haydn, op. 56 de Johannes Brahms, Andante şi Rondo Ungarese pentru violă şi orchestră, op. 35 de Carl Maria von Weber și Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550 de Wolfgang Amadeus Mozart. Solistul Răzvan Popovici va interpreta Romanţă pentru violă şi orchestră op.85, pentru a-l omagia pe compozitorul Max Bruch (1838-1920) la 100 de ani de la dispariție.

„În secolul XX, muzica lui Bruch a devenit apreciată tocmai pentru trăsăturile care i-au fost reproșate în epocă: spargerea tiparelor, expresia liberă, discursul muzical bazat pe inspiraţie şi mai puţin pe reguli. Cel mai important succes atins de Bruch a fost cel care contează, în ultimă instanţă, cel mai mult, chiar şi pentru artiştii cei mai riguroşi: priza la public”, transmite muzicologul Mihai Cojocaru.

Stagiune online. Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

Joi, 10 decembrie 2020, ora 19.00, sala Mare a Ateneului Român

Dirijor Jonathan Berman
Solist Răzvan Popovici

Program

Johannes Brahms: Variaţiuni pe o temă de Haydn, op. 56

Max Bruch – 100 de ani de la moartea compozitorului – Romanţă pentru violă şi orchestră, op. 85

Carl Maria von Weber: Andante şi Rondo Ungarese pentru violă şi orchestră, op. 35

Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550

Concertul transmis live pe 10 decembrie 2020 va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

La asta nu v-ați fi așteptat: Mădălina Ghenea, Andreea Raicu și Stratan

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp