Cornel Constantiniu nu a mai cântat de 27 de ani. Cântărețul abia poate vorbi

Cornel Constantiniu nu a mai cântat de 27 de ani. Cântărețul abia poate vorbi
O reclamă la televizor folosește o voce caldă și emoționantă. Este un cântec care se ascultă cu inima, ”Nimeni nu e singur pe Pământ”. Este vocea lui Cornel Constantiniu, care nu  mai cântat de 27 de ani.

Un bărbat arătos, cu o voce blândă și emoționantă. Se ascultă cu inima, dar a fost uitat în ultimii ani de marele public. Nu este ceva de condamnat, au pățit-o și alți mari artiști. Vremurile și gusturile s-au schimbat. Însă, artistul Cornel Constantiniu a dispărut de pe scenă din alte motive, mai dureroase.

Cornel Constantiniu nu a mai cântat de 27 de ani

Cornel Constantiniu (75 ani) nu a ieșit din casă de luni de zile. Artistul suferă de maladia Parkinson și se deplasează foarte greu. Aprovizionarea a fost făcută de soția sa, actrița Domnița Constantiniu, cea care îl îngrijește pe artist, cu devotament, de 54 de ani.

A debutat fulminant la 25 de ani. În 1970, Cornel Constantiniu își face debutul în cadrul concursului «Steaua fără nume» fiind primul câștigător al trofeului.

Însă, lumea l-a cam uitat pentru că nu a mai cântat de 27 de ani: suferă de maladia Parkinson. A suferit numeroase intervenții chirurgicale de-a lungul timpului, pentru a putea rămâne în viață, cea mai recentă operație fiind cea din aprilie 2019, când i s-a schimbat neurostimulatorul implantat în piept. Norocul supraviețuirii lui, cu atâtea încercări pentru o boală necruțătoare, se datorează fratelui său geamăn, neurochirurg în Africa de Sud, care a intervenit la debutul bolii.

Din pricina acestei maladii, solistul abia mai articulează cuvintele și iese foarte greu din casă. Vorbește greu, înțelegi greu ce spune. Bucuria artistului este să asculte muzică.

A suferit opt intervenții chirurgicale

Cornel Constantiniu a fost operat de trei ori. Prima a fost în 2013, a doua în 2016 și a treia în 2019. Însă problemele lui Cornel au început în 1993, când a fost diagnosticat cu maladia Parkinson. Pe creier s-a operat prima dată la Cape Town, în 1999, apoi la Viena, în urmă cu 15 ani, când a suferit două intervenții chirurgicale într-o săptămână. Atunci a fost operat pe creier, intervenție care a durat 11 ore, apoi a venit implantarea unui neurostimulator.

Nu toți l-au uitat pe Cornel Constantiniu. Fuego îl invită la evenimente

În 1970 a obținut locul I, la ”Festivalul Mamaia”

Cornel Constantiniu a avut succes atât ca actor, cât și ca solist. În 1970 a obținut locul I, la ”Festivalul Mamaia”, cu piesa ”N-aţi văzut o fată?”, compusă de Alexandru Mandy. Dar a mai primit distincții și la concursurile importante de peste graniță: «Orfeul de aur», în Bulgaria și «Lira de aur», în Bratislava. În 1982, devine solist al secţiei de estradă din Ansamblul «Rapsodia Română». A jucat în filmele ”Mușatinii” și ”Cucoana Chirița”.

Cornel Constantiniu e căsătorit de 54 de ani cu actrița Domnița Constantiniu. Au doi băieți, Alexandru, fiul cel mare, inginer stabilit în Germania, și cel mic, Mihai. Ei i-au dăruit cinci nepoți.


Ce probleme va avea Omenirea în 2021. Previziuni sumbre

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp