Adela Mărculescu, una dintre cele mai frumoase artiste. 50 de ani de film şi teatru

Adela Mărculescu, una dintre cele mai frumoase artiste. 50 de ani de film şi teatru
O actriță minunată, distinsă, frumoasă, talentată. A jucat  pe cele mari scene din țară și a fost apludată la scenă deschisă. Adela Mărculescu are 50 de ani de film și teatru, iar pe 21 decembrie împlinește vârsta de 82 de ani. Este singură.

O viață pe scenă. Ăsta a fost destinul unei femei deosebit de frumoase și talentate. Adela Mărculescu a fost una dintre cele mai admirate actrițe și a jucat pe scenă până când avea 80 de ani, dar ar fi continuat în deplină putere, dacă nu ar fi fost pademia care a închis teatrele.

Adela Mărculescu împlinește 82 de ani

Fermecătoarea actriţă din „Declaraţie de dragoste” şi „Alo, aterizează străbunica” împlineşte 82 de ani pe 21 decembrie. Peste 50 de ani de film şi teatru, pe care i-a petrecut pe scenă, alături de actori mari.

A fost prezentă pe Scena Teatrului Național București până când pandemia a interzis spectacolele.

Este singură. Mai are puțini prieteni în viață. ”Nu-mi număr anii niciodată. Şi, în general, nu număr mai nimic. Uneori, banii. Şi dacă m-aş gândi astăzi aş plânge în urma părinţilor mei, a prietenilor care s-au dus acolo sus, pentru tot ceea ce se întâmplă în jur şi, nici nu înţeleg de ce?”, a spus Adela Mărculescu, în urmă cu doi ani.

Își doreste doar sănătate și să mai urce pe scenă. Înainte de pandemie, Adela Mărculescu era prezentă în zece spectacole de teatru. ”Cu colegi din toate generaţiile, ne iubim, ne respectăm, ne bucurăm unii de alţii. Iarăşi bucuria! Se repetă. Aşa-i? Asta e. bucuria”, mărturisea actrița.

Adela Mărculescu, una dintre cele mai frumoase artiste

O actriță deosebit de frumoasă. ”N-am nici un merit aici. Totul vine de la mama. De la strămoşii greci. Uniţi cu strămoşii români. Au fost oameni frumoşi. Iar mama, superbă. Sper s-o moştenesc întrutotul. Frumuseţea adevărată ţi-e dată de suflet. De aici porneşte tot. De la bunătate, de la frumuseţea faptelor tale. I-am moştenit chipul. Vreau să-i moştenesc  sufletul. Şi vreau să pot”, a spus marea noastră actriță.

Din păcate marea și îndrăgita noastră actriță este acum singură. A avut toată viața sprijinul și admirația surorii ei. ”O diferenţă de câţiva ani, ea mai mică, eu mai mare, primul meu spectator la primele mele spectacole în curtea casei, noi două pe care mama ne-a lăsat una alteia şi ne-am redescoperit”, spunea Adela Mărculescu.

Adela Mărculescu, biografia

Adela Mărculescu s-a născut pe 21 decembrie 1938 în Aiud şi apoi s-a mutat la Bucureşti. Are o soră mai mică şi a fost căsătorită de două ori. Primul soţ a fost regizorul Miron Niculescu, iar cel de-al doilea actorul Emerich Schaffer. La un moment dat, acesta a părăsit România (1977), iar actriţa a rămas singură.  A debutat în film în 1965 în “Serbările galente”, apoi a jucat în pelicule ca “Hyperion”, “Dumbrava minunată”, “Declaraţie de dragoste”, “Primăvara bobocilor”, “Să-ţi vorbesc despre mine” sau “Păcală se întoarce”.

Până să apară pandemia, Adela Mărculescu era foarte activă: juca în 10 piese de teatru şi preda tehnica vorbirii la facultate.

Adela Mărculescu, două mariaje eșuate

Cu primul sot, regizorul Miron Niculescu, Adela s-a maritat dupa ce s-a angajat la Teatrul National din Bucuresti. ”De ce s-a destramat? Simplu. Cum se întamplă toate în viață. Atât”, a spus, enigmatic, actrita.

Cu cel de-al doilea sot, actorul Emerich Schaffer, actrita din ”Take, Ianke si Cadir” a trăit o poveste de iubire adevarată, despre care a crezut ca va rezista până la sfârșitul zilelor.

Emerich Schaffer, soțul Adelei Mărculescu, a ales să plece în Germania unde avea frați

“A fost o iubire profundă, cu multă, multă prietenie la mijloc, făcută să reziste. Erau vremurile prea tulburi și greu de suportat pentru un neamț născut și crescut în România, cu frați dincolo. Nebunia și vraja Occidentului l-au cuprins. A plecat. Eu n-aș fi făcut-o pentru nimic în lume. Ce s-a întamplat acolo nu știu. Atât pot să spun: bolnav, pe patul de moarte chiar, a venit în țară (n.r. 1999). Ne-am văzut, ne-am vorbit, ne-am bucurat și întristat totodată. Era regretul unei vieți risipite”, a mai povestit fermecatoarea actriță.


Surpriza momentului în showbiz. Cine e noua „leoaică” de la PRO TV

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp