Simona Ionescu / Redactor Șef

Corul Madrigal începe stagiunea estivală

Corul Madrigal începe stagiunea estivală
Iubitorii muzicii corale vor avea parte d eun regal de concerte. Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, deschide duminică stagiunea estivală 2020. Acastă stagiune se va desfășura în aer liber.

Primul concert e un spectacol folcloric, cu „Hora staccato”. Stagiunea va conţine cinci concerte şi se va desfăşura în noul Amfiteatru „Mihai Eminescu” din str. Arhitect D. Hârjeu nr. 61 din București. Astfel, Corul Madrigal revine pe scenă în perioada 19 iulie – 16 august cu cinci repertorii diferite.

Program:

19 iulie, ora 21,00 – „Hora Staccato” – concert folcloric;

26 iulie, ora 21,00 – „Madrigal cântă copiilor”;

2 august, ora 21,00 – „Muzica Renaşterii”;

9 august, ora 21,00 – „Bijuterii corale”;

16 august, ora 21,00 – „Ave Maria”.

Stagiunea estivală Madrigal 2020 este organizată în colaborare cu Centrul Cultural „Mihai Eminescu” al Sectorului 2 şi se înscrie în proiectul Ministerului Culturii „SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României”.

Biletele, cu preţul de 30 de lei, pot fi achiziţionate de pe platforma Bilete.ro Costul unui abonament pentru o persoană la toate cele cinci concerte este de 120 lei.

Corul Madrigal este cea mai importantă instituție coristică din România, care ființează din 1963, fiind înființat de maestrul Marin Constantin. De-a lungul istoriei sale, corul a cântat în mai multe țări. Au fost concerte în Statele Unite ale Amerciii, dar și în Pantheonul din Roma.
În anul 1992 Marin Constantin a primit  titlul de Ambasador al Bunăvoinței UNESCO, înmânat de Federico Mayor, directorul General UNESCO, la momentul respectiv. În plus, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, distincție primită la Palatul Națiunilor Unite, din Geneva.

Sursa foto: Facebook / Corul Madrigal

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre