Cum se prepară rețeta virală „Cabbage boil” – varză aromată la cuptor
 
 E timpul să lăsăm puțin deoparte rețetele clasice de varză călită sau sarmale și să încercăm rețeta virală „Cabbage boil” – varză aromată la cuptor. E simplu de preparat, iar gustul, după cum mărturisesc toți internauții care au încercat-o, e fenomenal.
Această rețetă virală de varză aromată la cuptor nu doar că aduce un gust bogat și condimentat, dar transformă și o simplă varză într-un fel de mâncare spectaculos, care va impresiona atât privirea, cât și papilele gustative.
* 1 căpățână de varză
* 1–2 linguri ulei de măsline
* 2 lingurițe pudră de usturoi, împărțite
* 2 lingurițe paprika afumată, împărțite
* 2 lingurițe paprika, împărțite
* 2 lingurițe busuioc, oregano, cimbru, piper, amestecate și împărțite
* 2 lingurițe cuișoare, fulgi de țelină, amestecate și împărțite
* 1 linguriță bulion de pui
* 1 lămâie, suc, împărțit
* 6 linguri unt, împărțite
* Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Se preîncălzește cuptorul la 200 °C și se începe prin a scoate cotorul din varză și a face șase tăieturi de aproximativ 5 cm adâncime, pornind de la cotor, pentru a permite aromelor să pătrundă bine. Varza este apoi unsă cu ulei de măsline și frecată cu un amestec de condimente: câte o linguriță din pudra de usturoi, paprika afumată, paprika normală, celelalte condimente și bulionul de pui, iar jumătate din sucul de lămâie este stors peste ea pentru un plus de prospețime.
Trei linguri de unt se pun în centrul verzei, care este apoi învelită strâns în folie de aluminiu și așezată pe o tavă de copt.
Varza se coace timp de o oră, timp în care untul rămas este topit și amestecat cu restul condimentelor și sucul de lămâie, pregătind un sos delicios. După prima oră de coacere, varza se scoate din cuptor și peste ea se toarnă câteva linguri din sosul de unt, după care este reîmpachetată în aceeași folie și pusă înapoi la cuptor pentru încă o oră. La final, varza se lasă să se răcească 5 – 10 minute, se asezonează cu sare și piper și poate fi servită cu restul sosului de unt pentru un plus de savoare la fiecare mușcătură.
Foto: Instagram
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook