Italienii nu duc lipsă de imaginație când vine vorba de a crea sau lansa rețete noi. Pentru vara aceasta ei au lansat crema de cafea la borcan. Este de-a dreptul banal cum se prepară rețeta devenită virală, dar rezultatul este cu adevărat spectaculos.
Dacă doar vedeți această cremă de cafea răcoritoare, ați zice că e opera unui barista (n.r. – un „artist al cafelei”, care are cunoștințe vaste despre cum se prepară cafeaua, care decorează și prepară băuturile clienților) desăvârșit, care a folosit cine știe ce tehnologie ultramodernă pentru a o pregăti și pune în pahar. În fond, „tehnologia” e un borcan cu capac cu filet.
Ingrediente pentru cremă de cafea la borcan
80 – 100 ml espresso proaspăt preparat
1 – 2 lingurițe de zahăr (după cum vă place de dulce cafeaua)
frișcă lichidă cât să umpleți, peste cafea, borcanul la jumătate
un borcan de 800 ml, gol, cu capac cu filet
View this post on Instagram
Mod de preparare
Cafeaua este una dintre cele mai populare și răspândite băuturi la nivel global, apreciată atât pentru savoarea ei, cât și pentru efectele energizante. Consumată simplu, fără adaosuri, cafeaua nu adaugă calorii în dieta zilnică. 100 ml de cafea are 1 calorie. Cafeaua este o sursă importantă de cafeină, vitamine, minerale și antioxidanți. O cană de cafea oferă: 95 mg de cafeină; vitaminele B2, B5 și B1, folat, mangan, potasiu și magneziu.
Cercetările științifice sugerează că un consum moderat de cafea poate aduce beneficii pentru sănătate. Conform Ghidului de Nutriție American, o cantitate moderată înseamnă aproximativ 400 mg de cafeină pe zi, echivalentul a 3 – 5 cești de cafea. Principalele beneficii sunt: îmbunătățirea concentrării și a atenției, stimularea sistemului nervos central, reducerea timpului de reacție sau întârzierea apariției somnolenței.
Pentru a prepara rețeta virală de cremă dc afea la borcan trebuie să urmați câțiva pași simpli. Preparați un espresso și dizolvați în cafea 1 – 2 lingurițe de zahăr. Vărsați cafeaua îndulcită în borcanul de 800 ml, apoi completați cu frișcă lichidă până spre jumătate. Închideți bine capacul și începeți să agitați conținutul.
Nu trebuie să faceți mișcări bruște și obositoare, ci doar să plimbați conținutul dintr-un capăt al borcanului în celălalt. În 5 minute veți auzi că sunetul lichidului s-a estompat și a devenit unul plat: crema de cafea este gata. Scoateți din borcan cu ajutorul unei linguri și serviți în cești. Pentru un plus de savoare pudrați cu cacao înainte de a servi crema de cafea italiană. Puteți pune crema și deasupra unor cuburi de gheață.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook