Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete răcoritoare de cafea cu gheață pe care să le savurați vara aceasta. Un adevărat spectacol

Rețete răcoritoare de cafea cu gheață pe care să le savurați vara aceasta. Un adevărat spectacol
Într-o vară toridă când temperaturile au luat-o razna, cafeaua cu gheață este perfectă pentru o întâlnire cu prietenii. Iată câteva rețete extraordinare.

Vara aceasta puteți fi propriul barista. Puneți un șorț și încercați măcar una dintre aceste rețete de cafea cu gheață nemaipomenite.

Cafea Bulletproof cu gheață

Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de trei tipuri de cafea. Luați o linguriță din fiecare și puneți în blender. Amestecați 30 de secunde până când se transformă într-un preparat cremos. Adăugați apoi și gheața, mai blendeți puțin și veți obține o cafea rapidă și delicioasă care vă va oferi energie toată ziua.

Cafea cu gheață și mentă proaspătă

Cafea cu gheață și mentă, perfectă pentru o vară fierbinte

Pentru a pregăti această cafea, aveți nevoie de 1/4 cană cu frunze proaspete de mentă (plus mai multe pentru decor), ½ cană cu zahăr, 1/8 linguriță cu sare de mare, ½ apă filtrată,  6 căni cu gheață, cafea preparată și apoi răcită, lapte sau smântână.

Tocați frunzele de mentă grosier,  adăugați frunzele împreună cu zahărul, sarea și apa într-o cratiță. Aduceți amestecul la fierbere ușoară la foc mediu. Continuați să fierbeți timp de 5 minute, amestecând ocazional pentru a dizolva complet zahărul.

Se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Strecurați amestecul printr-o sită fină și aruncați frunzele. Puneți siropul în frigider pentru a se răci. Umpleți paharele cu gheață și cafea, apoi amestecați cu lapte sau smântână, dacă doriți. Adăugați 1-2 linguri de sirop de mentă (în funcție de cât de dulce vă doriți cafeaua) și savurați.

Cafeaua cu gheață vietnameză din două ingrediente

O altă cafea perfectă pentru caniculă este cea vietnameză, obținută din doar două ingrediente: cafea și lapte condensat îndulcit.

Puneți cafeaua să fiarbă la foc mediu și după ce este gata, turnați peste laptele condensat și îndulcit. Amestecați bine cu o lingură până se dizolvă complet. Umpleți un pahar cu gheață până sus și turnați amestecul peste el odată ce s-a răcit. Este atât de bună că nu vă veți opri la o singură ceașcă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre