Simona Ionescu / Redactor Șef

Vara aceasta se poartă rețetele cu porumb. Trucurile gospodinelor desăvârșite

Vara aceasta se poartă rețetele cu porumb. Trucurile gospodinelor desăvârșite
Dacă până acum spuneați că nu există gust mai bun decât al unui porumb fiert, trebuie neapărat să încercați și alte rețete. Sunt atât de bune că nu veți mai dori alt preparat.

Porumb fiert? Porumb la aburi? Sau porumb la grătar? Aveți acum posibilitatea să încercați toate aceste rețete, pentru cea mai gustoasă vară.

Porumb la grătar

Dacă vă e poftă de un extraordinar porumb la grătar, e momentul să-l faceți. Pentru ca gustul să fie cel așteptat, pregătiți pentru început un grătar cu cărbuni. Decojiți porumbul și puneți un cub de gheață în interiorul acestuia pentru a-și păstra umiditatea. Puneți pe grătar și întoarceți pentru a se coace pe ambele părți.

Puteți să puneți porumbul pe grătar și în teacă și astfel boabele vor rămâne fragede și nu se vor usca. Dacă optați pentru porumb fiert, spălați tecile de porumb, apoi puneți pe fundul vasului. Adăugați știuleții, apă și puneți la fiert, acoperind cu un capac. Se lasă la fiert până devine fraged. Atenție” Nu adăugați niciodată sare în apa de fiert, pentru că boabele se vor întări.

Porumb la aburi, sănătos și gustos

Porumbul la cuptor, o minunăție!

Una dintre cele mai recomandate rețete cu porumb este pregătit la aburi. Specialiștii spun că astfel nu-și va pierde din nutrienți, cum se întâmplă în cazul celui fiert. Luați o oală mai mare și introduceți o sită care nu trebuie să atingă apa. Puneți la fiert și știuleții pe sită. Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă până când porumbul e moale.

Porumb copt în cuptor

Un gust extraordinar îl are și porumbul copt în cuptor. Puneți porumbul decojit pe o folie de aluminiu și adăugați o linguriță cu unt pentru fiecare porumb, apoi împachetați în folia de aluminiu. Așezați fiecare porumb într-o tavă și introduceți la cuptor. Lăsați să se coacă în jur de 45-50 de minute și veți mânca cel mai fraged porumb. Truc: nu scoateți porumbul din folie decât atunci când îl mâncați pentru a-l păstra cald.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre