Pandemia de COVID-19 face ravagii pe întreaga planeta și experții ne spun cum să ne ferim de noul virus. Suntem în pericol în lift?

COVID-19. Cât rezistă virusul în lift?

Experții de la Universitatea din Amsterdam au făcut un experiment în interiorul unui lift de spital pentru a determina cât timp au rezistat particulele „infectate”.

În urma testului a rezultat că particulele infectate rezistă până la jumătate de oră dacă ușa liftului este închisă. În schimb, când ușile sunt deschise, acestea dispar în patru minute. Cu toate acestea, în mod obișnuit, ușile se închid și se deschid constant. În acest caz, particulele infectate cu COVID-19 rezistă aproximativ 10 minute, scrie evz.ro.

Virusul este capabil să se multiplice în interiorul creierului şi prezenţa sa privează de oxigen celulele creierului vecin, potrivit cercetărilor, conduse de Akiko Iwasaki, imunolog la Universitatea Yale. Frecvenţa acestei situaţii nu este încă clară.

Medicii credeau până acum că afecțiunile neurologice constatate la aproape jumătate dintre pacienţii COVID-19 spitalizaţi ar putea fi rezultatul unui răspuns imunitar anormal – „furtuna de citonkină” – provocând o inflamare a creierului, mai degrabă decât o invadare a virusului în creier.


Dorian Popa, pe mâna medicilor: întâi intervenție la gură, acum la cap. El este Cheluțu!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp