Nu mai vreți să purtați mască? Ei, bine, va trebuie să o mai suportați încă mult timp. Asta spune prof. Dr. Christian Drosten, vocea de care ascultă germanii pe timp de pandemie. El a dezvoltat primul test de diagnosticare a infecţiei cu noul coronavirus. În interviu pentru Deutche Welle, el avertizează că ne aşteaptă o iarnă grea.
COVID-19. Când scăpăm de măști? Nu prea curând!
Prof. Dr. Christian Drosten, vocea de care ascultă germanii pe timp de pandemie, spune că anul viitor vom avea vaccinuri. ”Cred că va dura până la finalul anului viitor ca aceste vaccinuri să ajungă la anumite părţi din populaţie”, a spus omul de știință german.
Savantul spune că și după ce vom începe vaccinarea, cea mai mare parte a populaţiei va trebui să poarte mai departe măştile.
”Unele ţări se confruntă deja înainte de începutul iernii cu un număr mare de cazuri, iar încrederea oamenilor de acolo în sistemul medical este scăzută. Există ţări, şi în Europa, care ar trebui să ia, cred eu, în curând măsuri mai dure”, a mai spus prof. Dr. Christian Drosten.
Când vom avea voie din nou să ne îmbrăţişăm?
”Nu m-ar mira ca, anul viitor, în anumite părţi ale lumii populaţia să fie protejată. Dar aceasta înseamnă că, în părţile respective ale lumii, populaţia să fi trecut printr-o epidemie nu prea gravă, mai ales datorită structurii demografice tinere. În Africa ar putea fi aşa. În alte părţi ale lumii, unde strategia este de a limita o răspândire masivă a virusului, în aşteptarea unui vaccin, cred că vom fi nevoiţi să purtăm măştile de protecţie până la sfârşitul lui 2021. Este imposibil să facem prognoze exacte, dar anul viitor va fi un an în care vom purta măşti”, a mai declarat Prof. Dr. Christian Drosten.
Prof. Dr. Christian Drosten este directorul Institutului de Virologie la spitalul Charité Berlin. El a fost în 2003 printre primii cercetători care au descoperit virusul SARS, tot un coronavirus. La începutul anului 2020, el a dezvoltat primul test la nivel mondial de diagnosticare a infecţiei cu SARS-CoV-2.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook